POLITICA
BARCELONA - 4 abril 2016 2.00 h

Albiach defensa un Podem autònom

 La diputada de CSQP presenta la seva candidatura per liderar el partit a Catalunya

 Vol “democratitzar” la formació

REDACCIÓ - BARCELONA

La diputada de Catalunya Sí Que es Pot (CSQP) Jéssica Albiach defensa un Podem autònom a Catalunya respecte la direcció estatal. “Les decisions que afecten Catalunya s'han de prendre des de Catalunya”, va afirmar ahir en el bateig de la seva plataforma per liderar el partit. Albiach, que disposa del suport del secretari general a Barcelona, Marc Bertomeu, i la regidora amb Ada Colau Laura Pérez, va presentar la seva proposta Fem Podem, eminentment feminista, amb l'objectiu de “democratitzar” el partit i superar “tensions” internes, “baralles i confrontacions” i “polaritzacions”.

Pròxima a Pablo Iglesias, s'enfrontarà previsiblement en primàries al també diputat Albano-Dante Fachín, que no ha amagat la seva intenció d'aspirar a la secretaria general a Catalunya amb el projecte Ho Podem Tot i fa setmanes que està en campanya. Albiach, però, espera aglutinar altres sensibilitats, com podria ser el diputat a Madrid Raimundo Viejo, que també ha flirtejat amb liderar el partit.

“Ni rebem pressions, ni demanem permisos”, va voler deixar clar Albiach per descartar que Iglesias l'hagi empès a fer el pas. Pel que fa a la convergència amb altres formacions de l'esquerra, com ara ICV o En Comú, veritable motiu de discrepància amb Fachín, Albiach aposta perquè s'articuli “una confluència, no una coalició”, en què Podem sigui un
actor “identificable”.

Fem Podem es va presentar ahir davant d'un centenar de persones. Té l'aval de diversos membres de la coordinació interina del partit des que va dimitir l'anterior secretària general, Gemma Ubasart, com són Nazaret Troya, Juanjo Cáceres i Marta Olivan.