El 10-N el PSC presentarà la seva reforma federal

04/11/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ

Els socialistes catalans presentaran dilluns que ve, just l'endemà del 9-N, una nova proposta d'encaix de Catalunya a l'Estat que permeti sortir “de l'atzucac”. Segons la portaveu socialista, Esther Niubó, les línies de la nova proposta “són conegudes”, ja que seguiran el camí de la reforma federal de la Constitució espanyola. Els socialistes presentaran un text “més concret” amb el qual es pretén obrir les portes a un “nou acord”.

Niubó va assegurar ahir que “la proposta posarà blanc sobre negre les propostes del PSC” i que tot i que és una proposta dels socialistes catalans, no dubta que el PSOE se la farà seva, perquè comparteixen la reforma federal. La portaveu del PSC també va explicar que la proposta haurà de passar per les urnes, ja que “sense votació no hi ha solució”, però que aquesta ha de ser “legal i acordada”. També va criticar la nova impugnació del 9-N, va lamentar que s'estigui jugant “al gat i a la rata” i va afirmar que no es pot fer “pitjor” des de les dues bandes.

Però la crida a començar a treballar de cara al 10-N no va acabar aquí. Niubó va instar la resta de partits que l'endemà del procés participatiu facin “ofertes i propostes polítiques” que facilitin el diàleg de nou entre el govern català i espanyol. “Hem de posar el comptador a zero”, va insistir, per donar resposta al “malestar i la fatiga” dels catalans.

Darrera actualització ( Dimarts, 4 de novembre del 2014 02:00 )