POLÍTICA
VERGES - 5 gener 2019 2.00 h

Ovidi4 omple el pavelló de Verges en el concert de suport a Dolors Bassa

 Més de 700 persones assisteixen al recital per reclamar la llibertat de l’exconsellera

 Els beneficis es destinen a l’Associació Catalana pels Drets Civils

EMILI AGULLÓ - VERGES

El pavelló de Ver­ges es va omplir ahir a la nit per recla­mar la lli­ber­tat de l’excon­se­llera Dolors Bassa. Es va cobrir la capa­ci­tat, d’unes 700 per­so­nes, per assis­tir al reci­tal Cui­dem-nos, del quar­tet Ovi­di4, el pro­jecte musi­cal de l’exdi­pu­tat de la CUP David Fernàndez amb Mireia Vives, Borja Penalba i David Caño, que en els dar­rers mesos s’han abo­cat al suport als afec­tats per les cau­ses judi­ci­als ober­tes arran del procés per la inde­pendència.

Entre els assis­tents, nom­bro­sos veïns del poble, de Tor­ro­e­lla i d’arreu del Baix Ter, però també de més lluny, com ara un grup de la Comissió Puig de les Bas­ses que ahir, en comp­tes de mani­fes­tar-se a la presó com van fer la resta, ho van fer al con­cert. També hi eren la con­se­llera de Cul­tura, Laura Borràs; dipu­tats com ara Gemma Geis, Joan Mar­gall i Anna Caula, i els alcal­des de Tor­ro­e­lla, Celrà i Vila­da­mat.

En els par­la­ments pre­vis, l’alcalde ver­ge­lità, Ignasi Saba­ter, va desit­jar que el sacri­fici de Bassa no sigui en va. I la seva ger­mana Montse va dema­nar una mobi­lit­zació “pacífica però con­tun­dent” abans d’un judici que les famílies dels pre­sos veuen costa amunt. També va lle­gir una carta d’agraïment de l’excon­se­llera als assis­tents, amb un record de rebuig a les rei­te­ra­des agres­si­ons que han patit d’esca­mots uni­o­nis­tes “de nit i amb la cara tapada”.

Els diners recap­tats per la ini­ci­a­tiva, pro­mo­guda per l’Ajun­ta­ment de Ver­ges, amb col·labo­ració de l’Assem­blea Ver­ge­li­tana per la Inde­pendència i la comissió de fes­tes, es des­ti­nen a l’Asso­ci­ació Cata­lana pels Drets Civils, per aju­dar els pre­sos, encau­sats, exi­li­ats polítics i les seves famílies, i denun­ciar la vul­ne­ració de drets.

LA XIFRA

700
persones
van omplir ahir a la nit el pavelló de Verges per reclamar la llibertat de l’exconsellera Dolors Bassa.

LA FRASE

Algú s’imagina d’aquí a uns mesos la Dolors aquí perquè l’han absolt? Jo tampoc. Mobilitzem-nos
Montse Bassa
GERMANA DE L’EXCONSELLERA EMPRESONADA

Nou espectacle a Palamós per Tamara Carrasco

Ovidi4 tornarà al Baix Empordà divendres que ve, dia 11 (20.30 h), aquest cop al Teatre La Gorga de Palamós, per donar suport a l’activista de Viladecans Tamara Carrasco. Les entrades s’han d’imprimir a través del web del teatre i presentar a la taquilla, i a cada seient hi haurà un sobre per dipositar donatius per a la causa judicial. Diversos CDR i delegacions de l’ANC del Baix Empordà i Òmnium també han obert un compte (ES38 3025 0016 1314 0003 5129) per a donacions de fila zero fins al 21 de gener. Passada aquesta data, lliuraran la quantitat total recaptada a Carrasco, que des del seu processament, a la primavera de l’any passat, no pot sortir de Viladecans per ordre judicial.