Unes 250 autoinculpacions recollides a Les Voltes

L'últim dia per presentar els formularis per inculpar-se pel 9-N serà dimarts que ve, ja que dimecres l'ANC i la Fundació Les Voltes en faran una altra presentació conjunta a la fiscalia de Girona

05/02/15 02:00 GIRONA - LURDES ARTIGAS
Notícies de ...

La campanya de recollida d'autoinculpacions per haver participat en el procés participatiu del 9-N realitzada a la llibreria Les Voltes de Girona afronta la seva recta final, amb unes 250 autoinculpacions ja recollides. El responsable de Les Voltes, Joan Matamala, va explicar ahir que finalment s'ha decidit que el termini per presentar els formularis acabarà dimarts que ve, dia 10, ja que dimecres al migdia en faran la presentació conjunta a la fiscalia de Girona.

La Fundació Les Voltes, en col·laboració amb l'ANC de Girona, va iniciar a principis de gener a la llibreria la recollida de les autoinculpacions, amb la intenció d'ajudar els ciutadans gironins que estiguessin interessats a inculpar-se arran de la negativa dels jutjats gironins a acceptar-les. Des dels webs tant de les Les Voltes (www.lesvoltes.cat) com de l'ANC de Girona (www.gxi.cat) es pot baixar el document d'autoinculpació, que un cop omplert s'ha de dur a la llibreria, des d'on s'ocuparan, juntament amb l'ANC, de dur la setmana que ve tot el plec recollit a la fiscalia.

La negativa dels jutjats

L'ANC de Girona va haver d'optar per aquesta fórmula de recollida massiva i presentació a la fiscalia –en col·laboració amb Les Voltes– després de la negativa dels jutjats d'instrucció de Girona a admetre els escrits, cosa que sí que fan la resta de jutjats catalans, incloent-hi la resta de gironins. L'únic cas és el de Girona ciutat. L'ANC ja va presentar el 29 de desembre passat a la fiscalia un total de 168 autoinculpacions, que just cinc dies abans havien estat rebutjades al jutjat de la ciutat.

A banda de la llibreria Les Voltes de Girona, la campanya de recollida d'autoinculpacions també s'està duent a terme al Pla de l'Estany, ja que aquesta comarca també pertany als jutjats de Girona. En aquest cas, també cal descarregar-se el formulari dels webs i el lloc de recollida és el bar La Patagònia, de Banyoles.

LA DATA

10.02.15
És la data
en què acabarà la campanya de recollida d'autoinculpacions pel 9-N que s'ha fet a Les Voltes.
Darrera actualització ( Dijous, 5 de febrer del 2015 02:00 )