POLÍTICA
5 març 2018 7.08 h

Tardà aposta per restablir ponts d’entesa amb el PSC i els comuns

 El diputat d’ERC diu que venen “temps de desobediència civil” per falta de diàleg i demana a l’independentisme “menys budell i més cervell”

ACN

El diputat d’ERC al Congrés Joan Tardà ha defensat que “el republicanisme ha de convergir amb les forces polítiques que també defensen el referèndum vinculant, liderades per Xavier Domènech, i ha d’obrir vies de diàleg franc (el municipalisme en pot ser un bon laboratori) amb el socialisme català del PSC de Miquel Iceta”. En un article publicat a ’El Periódico’ i que porta per títol “Ni astúcies ni fugida endavant; ara toca ser més”, el diputat diu que “s’albiren temps de desobediència civil i de resistència no violenta si s’incrementen les desavinences i la manca de diàleg” amb el govern espanyol i per això demana a l’independentisme “menys budell i més cervell” i rebutja expressions com “Puigdemont o eleccions” que qualifica de “força irresponsables”.

“Han calgut massa setmanes per superar arguments tan reduccionistes com ara “com més presos millor” no entenent que res no seria pitjor que engendrar un procés de batasunització a Catalunya”, ha reflexionat el diputat d’ERC al Congrés.

El dirigent d’esquerra sosté que “la intolerància del nacionalisme espanyol i la manca de projecte del Regne d’Espanya envers Catalunya fan preveure un escenari complex i difícil”. A més, culpa l’executiu espanyol d’haver imposat “les tesis involucionistes sobre les nacionalitats que Manuel Fraga Iribarne va sostenir al debat de la constitució de 1978” en comptes de “reconèixer l’Estat com a plurinacional, pluricultural i plurilingüístic”. Amb tot, reivindica “la necessitat d’establir un diàleg bilateral” amb “escenaris multilaterals” com la “Comissió d’Estudi per a la reforma constitucional”.