POLÍTICA
BARCELONA - 5 maig 2017 2.00 h

PARTIT POPULAR

Independentistes per cacofonia

 Els dos regidors populars de Begues s'inscriuen “per error” en l'Assemblea d'Electes de Catalunya

 Es pensaven que es donaven d'alta per fer tràmits digitals de l'Ajuntament

EMILI BELLA - BARCELONA

Fernando Moya i Fina Redondo van ser ahir per uns moments els primers regidors independentistes del PP. L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va fer públic que els dos edils populars de Begues (Baix Llobregat) s'havien inscrit a l'Assemblea d'Electes de Catalunya, l'Aecat, l'òrgan pensat per declarar la independència en cas que l'Estat espanyol suspengui l'autonomia. Era del tot cert. Fins i tot els van trucar dimecres per confirmar les seves dades, i tots dos van respondre afirmativament. “Han demostrat tenir uns valors democràtics molt importants en contra del que el seu partit pot pensar. Espero que el PP, d'això, n'aprengui una altra manera de fer a Catalunya”, va celebrar Neus Lloveras, presidenta de l'AMI, convidant Ciutadans a seguir l'exemple dels dos regidors. Ràpidament, Moya va rebre una trucada del partit per demanar-li com era possible que s'hagués adherit a l'Aecat.

“Que jo he fet què?”, va respondre alarmat. No sabia d'on li queia. El també conseller comarcal al Baix Llobregat va explicar a El Punt Avui que efectivament es va apuntar a l'Aecat, però “per error”, ja que es pensava que s'estava donant d'alta a l'Eacat, que són les sigles d'Extranet de les Administracions Catalanes, o a l'IdCat, encarregat de gestionar la identitat digital a internet. Es dona la circumstància que l'Ajuntament de Begues està implantant aquests dies la firma electrònica. Va rebre un enllaç per correu electrònic, hi va clicar i va omplir el formulari amb les seves dades. La similitud de les sigles el va confondre, addueix. La incredulitat de l'AMI devia ser considerable, tenint en compte que a Moya, que té experiència com a consultor de comunicació, se'l recorda per haver comparat en alguna ocasió el procés sobiranista amb un cop d'estat i altres perles per l'estil. Hauria estat un gir copernicà. “Ahir al matí em van trucar per tornar a confirmar les dades”, va relatar. Per telèfon, va ser víctima de la cacofonia: “Aecat, Eacat, IdCat, tot sona igual...” Amb un cat.

La sorpresa de Fina Redondo va ser encara més majúscula, ja que va ser Moya qui la va inscriure a l'Aecat en nom seu. I com és que va confirmar les dades? “Li van trucar i també es va confondre”, va lamentar el regidor. El PP es va veure obligat a enviar un comunicat per reafirmar el compromís dels dos amb l'imperi de la llei i lamentar “l'ús polític que han fet d'aquesta confusió els independentistes”. “S'ho han cregut de veritat, vull pensar que no és mala intenció”, puntualitzava Moya, que aclaria, per si de cas, que tot plegat no va ser intencionat per fer d'espia del PP a l'Aecat: “No soc cap troià [deia rient].”