L'ANC clou la campanya pel sí amb un acte transversal

Representants d'ERC i de CDC, però també d'UDC, la CUP, IC i Súmate, participaran com a ponents avui a La Mercè

Es vol llançar un clar missatge a favor del dret a decidir enfront del TC

05/11/14 00:00 GIRONA - NÚRIA ASTORCH
Membres de l'ANC de Bescanó refent el mural a favor del dret a decidir.
Notícies de ...

Multitudinari i coral. Així és com ha planejat l'ANC de Girona l'acte de final de la campanya a favor del doble sí, que se celebrarà avui a dos quarts de vuit del vespre a l'auditori de La Mercè de Girona. La transversalitat que vol donar l'ANC de Girona a l'acte d'avui quedarà reflectida amb la participació d'una àmplia representació de forces polítiques, des d'aquelles que estan clarament a favor de la independència de Catalunya fins a aquelles que donen llibertat de vot als seus militants. I també es vol donar un protagonisme important a la societat civil. En aquesta línia, és previst que prenguin part en l'acte Andreu Garrida, de Solidaritat; Marina Geli, de Moviment Catalunya; Carles Bonaventura, de Reagrupament; Jordi Navarro, de la CUP; Joan Olóriz, d'Iniciativa per Catalunya; Maria Mercè Roca, d'ERC; Elena Rivera, d'UDC; Fermí Santamaria, de CDC; Joaquim Nadal, de la Taula pel Dret a Decidir; Sònia Berlanes, de Súmate; Francesc Civit, de l'ANC, que parlarà en nom d'aquesta associació i també d'Òmnium, i l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. La presentació anirà a càrrec de l'actor Toni Albà i està previst instal·lar una pantalla gegant a l'exterior per si la capacitat de l'auditori quedés petita.

El coordinador de l'ANC a Girona, Pep Bosch, va declarar ahir que la transversalitat de l'acte encaixa perfectament amb la situació política actual, marcada per la nova suspensió del 9-N per part del Tribunal Constitucional. “L'acte d'avui serà una reivindicació del dret a decidir en front dels dictàmens del TC”, va indicar Bosch, que es mostra convençut que la consulta del 9-N tindrà repercussions polítiques. “Ens volen fer creure que es tracta d'un problema jurídic, quan en realitat és polític”, vasubratllar. Així, si bé el posicionament de l'ANC és a favor de la independència de Catalunya, l'associació entén que, en l'escenari actual, el dret a votar se situa com a prioritari. “La societat demana votar”, va subratllar Bosch. Per tal de facilitar que tots els veïns de Girona que vulguin participar en la consulta de diumenge puguin fer-ho, l'ANC està organitzant uns itineraris amb microbusos per traslladar la gent fins als col·legis electorals. Sobre aquesta qüestió, el coordinador de l'ANC a Girona afirma que no és el mateix disposar de set col·legis electorals, com hi haurà el dia 9, que disposar d'una vintena de punts per anar a votar com en altres convocatòries. L'entitat treballa en la definició d'aquests itineraris, que passaran pels set col·legis electorals. Així mateix, el dia de la consulta l'ANC tindrà diferents punts informatius repartits per a la ciutat.

El mural de Bescanó, refet de la bretolada

El mural que l'ANC de Bescanó havia pintat en una paret d'un carrer de la població va ser malmès diumenge a la matinada per uns brètols. Després de la bretolada, en l'urna que surt pintada en el mural, de grans dimensions, s'hi podia llegir “el 9-N, res a votar”. Membres de l'ANC de Bescanó han tornat el dibuix del mural al seu estat original després d'una mà de pintura, com es veu a la imatge del costat. La imatge del mural és una invitació a participar a la consulta del 9-N.

Darrera actualització ( Dimecres, 5 de novembre del 2014 00:00 )