ERC vol pactes sobiranistes però sense imposicions

Defensa acords amb CDC i la CUP, però recorda a Mas que s'ha de respectar l'autonomia de cada poble

06/05/15 02:00 BARCELONA - MARC BATALLER
El lema dels republicans per aquestes municipals serà “Vota nou país” Foto: ACN.

Artur Mas i Oriol Junqueras van signar el 14 de gener un pacte perquè les eleccions catalanes fossin el 27-S i també per continuar amb el pacte d'estabilitat. Però aquell dia va haver-hi interpretacions diferents sobre les municipals: el president de la Generalitat va assegurar que els nous ajuntaments han de prioritzar els pactes entre CiU i ERC, mentre que el líder republicà no es va mullar tant i va recordar que s'ha de respectar l'autonomia local. Aquestes discrepàncies encara no s'han resolt i ahir els republicans van defensar la necessitat que hi hagi pactes sobiranistes, però sense imposicions.

Amb aquest matís, ERC responia a Mas que dilluns, en una entrevista a la Xarxa, va tornar a insistir en la mateixa idea. També ho va fer ahir el vicesecretari general de coordinació institucional, Lluís Corominas, que va reconèixer que en anteriors comicis locals van quedar “escaldats” amb aliances d'ERC contra CiU i que va avisar que ara aquesta situació no s'hauria de produir. En aquest context, el secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó, va apuntar que els alcaldes i regidors que obtingui ERC el 24-M estaran al servei del “procés” i que els pactes postelectorals seguiran aquesta mateixa línia, però sempre “respectant” les “singularitats” de cada municipi.

ERC també va presentar ahir els actes de la seva campanya, que té un pressupost de 2,1 milions, un 10% menys que el 2011. Els republicans s'han marcat com a objectiu superar els 2.000 regidors i entrar amb força a les grans ciutats. La campanya també serà especial per a Oriol Junqueras, que haurà de compaginar mítings arreu del país amb els de Sant Vicenç dels Horts, on aspira a revalidar l'alcaldia.

Darrera actualització ( Dimecres, 6 de maig del 2015 02:00 )