POLÍTICA
Salt - 6 setembre 2015 2.00 h

La CUP reivindica el paper dels ajuntaments a l'hora d'assolir la independència

 El cap de llista per Girona, Benet Salellas, critica les carreres polítiques dels contrincants Rafel Bruguera (PSC), Enric Millo (PP) i Carles Puigdemont (CiU)

NÚRIA ASTORCH

L'endemà de les eleccions del 27-S, els ajuntaments seran una peça clau en la consecució de la independència. Així van expressar-ho ahir els números u i dos per la CUP-Crida Constituent per Girona, Benet Salellas i Marta Ball-llosera, en la presentació pública del conjunt de la candidatura davant de la Coma Cros de Salt, a la qual van assistir-hi una trentena de persones. Una candidatura que té com a lema la consigna de Governem-nos! i que està integrada per representants de les diferents lluites que hi ha arreu del territori, del món cultural i també persones vinculades a l'àmbit del municipalisme. Després de Salellas i Ball-llosera, i completant els primers cinc llocs de la candidatura, hi ha Jordi Navarro, exregidor de l'Ajuntament de Girona i geògraf; la biòloga Elisabet Punset i l'historiador Toni Rico.

El cap de la llista va explicar que la característica principal dels membres de la candidatura de la CUP-Crida Constituent és la seva manca d'ambició per convertir-se en professionals de la política. “Volem ser presents a les institucions de forma temporal i per traslladar-hi la força del carrer. Però no volem convertir-nos en polítics professionals perquè aquests acaben sent servents de les oligarquies”, va argumentar Salellas. En aquesta línia, va criticar les carreres polítiques del contrincants gironins del PSC Rafel Bruguera, “que acumula càrrecs de forma remunerada des del 1983”; del cap de llista del PP Enric Millo, “diputat primer de CiU i després del PP” i del número 3 de Junts per Sí a Girona, Carles Puigdemont, “que va començar el 2006 com a diputat i ara combina els càrrecs de diputat, amb el d'alcalde de Girona i amb el de president de l'AMI”. La limitació dels mandats i la independència financera són dos dels pilars d'aquesta formació de caràcter assembleari.

LA FRASE

La candidatura està formada per gent vinculada a les diferents lluites. Tenim vocació de ruptura
Marta Ball-llosera
NÚMERO DOS DE LA LLISTA DE LA CUP-CRIDA CONSTITUENT PER GIRONA
Volem ser una esmena a la totalitat al model de fer política. No hem de perdre el vincle amb la realitat
Benet Salellas
CAP DE LA CANDIDATURA DE LA CUP-CRIDA CONSTITUENT PER GIRONA