POLÍTICA
GIRONA - 6 setembre 2016 2.00 h

Entitats i partits de Girona fan una crida a omplir Salt

 Actes unitaris a la ciutat al matí i al migdia de la Diada, que culminaran amb una caminada cap a l'acte central al poble veí

 Òmnium destaca que Salt és la seu amb més inscrits percentualment

LURDES ARTIGAS - GIRONA

Mostra d'unitat de les entitats i els partits sobiranistes de la ciutat de Girona, que van presentar ahir conjuntament els actes que es faran a la ciutat per la Diada durant el matí i al migdia, i que van voler fer una crida a la població per omplir Salt a la tarda. “Sabem que tornarà a ser un èxit, però demanem a tothom que s'apunti per poder-ho coordinar de manera correcta”, va subratllar el president d'Òmnium Gironès, Sergi Font, que va revelar que Salt és la seu que té el percentatge més alt d'apuntats –respecte a la població que hi està convocada– entre les cinc ciutats on es farà l'acte descentralitzat A punt, tot i que va admetre que s'està en nivells inferiors als dels altres anys. Divendres passat es va informar que en aquell moment hi havia 23.407 inscrits a Salt.

Actes a Girona

Òmnium Gironès, l'ANC, l'Ateneu 24 de Juny, l'ADAC, El Forn i Les Voltes van presentar ahir al matí al parc Central els actes que organitzaran per la Diada per escalfar motors abans del gran acte a Salt. En la presentació també van ser presents els màxims responsables dels tres partits sobiranistes a l'Ajuntament: CDC, ERC-MES i la CUP. L'alcaldessa, Marta Madrenas, va insistir que “hi ha cert cansament, però cal no defallir ara que s'està a l'esprint final del que ha estat una carrera de fons”, i va remarcar: “Els tres grups volem fer un pas enrere perquè és el dia de la gent, però hi estarem al costat perquè tot surti perfecte.”

A banda de la desena edició de la Marxa de Torxes, prevista per la vigília, la Diada començarà a Girona amb un acte que ja és un clàssic: L'Onze a les dotze, organitzat per l'ADAC i el Forn a les 12 h a la plaça del Vi, amb la cantada d'Els segadors i la lectura del manifest. Font va avançar que aquest any serà una mica més llarg. Mitja hora després hi haurà un piscolabis organitzat per l'Ateneu 24 de Juny al davant de la seva seu (carrer Ferreries Velles, 11).

Després serà el torn del pícnic popular que s'organitzarà al parc Central –tocant al passeig d'Olot– com a punt de trobada abans d'anar junts a peu cap a Salt. Hi haurà corrandes i servei de bar a càrrec de Food Fun Truck, Can Sibarita i BybByeBlat (per a celíacs). Serà a partir de la una del migdia, i la marxa cap a Salt s'iniciarà a un quart de quatre de la tarda, ja que l'organització demana que els participants siguin als seus trams a les quatre. La caminada pel passeig d'Olot i el passeig Països Catalans de Salt estarà amenitzada per la Bufant Fort Street Band.

LES FRASES

Sabem que serà un èxit, però demanem que tothom s'apunti per coordinar-ho de manera correcta
Sergi Font
PRESIDENT D'ÒMNIUM GIRONÈS
Hi ha cansament, però cal no defallir ara que s'està a l'esprint final del que ha estat una carrera de fons
Marta Madrenas
ALCALDESSA DE GIRONA

Crida conjunta des de l'Alt Empordà

La vintena d'assemblees territorials de l'ANC a l'Alt Empordà han emès una proclama conjunta per instar els ciutadans a apuntar-se a l'acte de Salt: “Empordanesos: l'11 de setembre, cap a Salt! Mostrem i exterioritzem la nostra fermesa i capteniment! Ni un pas enrere! Estem a punt! Perquè no coneixem altra manera de constituir una societat més lliure i més justa si no és marxant d'Espanya! Per les persones, per la nostra terra, per la llibertat de tots!”.

En el text es destaca que cada any hi ha gent que esbufega i es mostra cansada, però “hi són; estan cansats d'esperar, però responen”, i destaca que “la consciència és fonamental”. I sobretot remarca: “Depèn bàsicament de nosaltres. No ens donaran res si no som capaços d'agafar-ho.” També deixa clar que “caldrà coratge” per no rebregar-se “al primer problema” i cita com a exemple la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.