POLÍTICA
BARCELONA - 6 setembre 2016 2.00 h

Podem també anirà a la Diada de l'ANC i Òmnium

 Fachin fa una crida a la participació a l'acte de Sant Boi de les confluències

EMILI BELLA - BARCELONA

Podem va deixar ahir una mica més sola ICV en la seva negativa a anar a la mobilització organitzada per l'ANC i Òmnium per la Diada. El líder de la formació lila a Catalunya, Albano-Dante Fachin, va anunciar que diversos dirigents de Podem, inclòs ell mateix, assistiran a l'Onze de Setembre sobiranista per fer visible que hi ha una alternativa al full de ruta de Junts pel Sí i per trencar el caràcter plebiscitari que considera que alguns donen a la mobilització.

El diputat de Catalunya Sí que es Pot pensa reivindicar-hi el dret de decidir i manifestar el seu rebuig de la gestió del PP contra Catalunya, del pacte amb Ciutadans al Congrés i de la judicialització de la política. “L'Onze de Setembre és un espai que no es pot reduir de manera plebiscitària”, va advertir. “La sobirania és molt més del que alguns la volen reduir”, va concloure.

Podem es va afegir així als seus companys de confluència d'En Comú, que també aniran a la concentració descentralitzada, inclosa l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Fachin no té constància que el líder de Podem a tot l'Estat, Pablo Iglesias, vulgui assistir a la mobilització.

Contra la dissolució

En tot cas, sobre ICV, el dirigent morat respecta la decisió de no anar-hi i ho circumscriu a la “pluralitat” dins el nou espai polític que volen construir. Igual que els ecosocialistes, els de Podem són partidaris de conservar la identitat en el nou projecte. “Diluir, com costa de construir coses, no és una opció; jo crec que hem de sumar. No multiplicaríem si renunciéssim a les nostres singularitats”, va defensar Fachin.

D'altra banda, el secretari general del partit dels cercles va fer una crida a la participació a l'acte organitzat per les confluències a Sant Boi de Llobregat el matí de l'Onze de Setembre per reivindicar el catalanisme popular arran dels 40 anys de la primera Diada massiva del postfranquisme.

Pel que fa a la convocatòria de divendres a la mateixa localitat del Baix Llobregat per commemorar igualment el quarantè aniversari d'aquella Diada –però en aquest cas amb ERC i la CUP– en va circumscriure la gestació a les seccions locals d'aquests partits.