Camats anuncia que votarà a favor de la independència

La coordinadora nacional d'ICV critica Rajoy: “No pot negar eternament que un poble s'expressi”

06/11/14 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Dolors Camats i Joan Herrera, conversant durant un ple del Parlament Foto: JOSEP LOSADA / ARXIU.

Dolors Camats va anunciar ahir que votarà a favor de la independència en el procés participatiu del 9-N, amb la qual cosa s'alinea amb el sector sobiranista del partit i marca distàncies respecte a l'altre coordinador nacional dels ecosocialistes, Joan Herrera, partidari del sí i no. Camats va treure importància a aquest fet, que segons el seu parer és un “reflex” de la pluralitat d'Iniciativa. “Ell se sent més còmode votant sí-no perquè ve de tradició federal”, va aclarir. De fet, la formació va aprovar en un consell nacional extraordinari que es va fer el 22 d'octubre passat votar sí a la primera pregunta –“Vol que Catalunya sigui un Estat?”– i donar llibertat de vot en la segona –“Vol que aquest Estat sigui independent?– davant la “diversitat” d'opcions d'un partit on conviuen federalistes, confederalistes i independentistes.

Camats, que com Herrera ha fet un gir copernicà en el seu plantejament inicial de no votar en el procés de diumenge, va cridar ahir a la participació en la consulta alternativa i en altres mobilitzacions per denunciar l'actitud del govern espanyol davant les reivindicacions sobiranistes. “L'Estat no pot negar eternament que un poble s'expressi”, va declarar en una entrevista a TV3.

Entre els membres de la cúpula d'ICV que han expressat la intenció de votar a favor de la independència hi ha els diputats Jaume Bosch, Sara Vilà, David Companyon i Laura Massana, i el regidor de l'Ajuntament de Barcelona Ricard Gomà. També ha anunciat el vot en la mateixa direcció l'exeurodiputat Raül Romeva.

Darrera actualització ( Dijous, 6 de novembre del 2014 02:00 )