De Luna ha de pagar 3.000 euros a Girona pel recurs per la quota de l'AMI

Són les costes judicials per la denúncia de la delegació contra l'Ajuntament per haver pagat la quota de l'associació

L'alcalde, Carles Puigdemont, va dir ahir que els diners serviran per pagar part de la quota a l'entitat municipalista

06/11/14 02:00 GIRONA - JORDI NADAL
Notícies de ...

La delegada de l'Estat a Catalunya, María de los Llanos de Luna, haurà de pagar uns 3.000 euros a l'Ajuntament de Girona, en concepte de costes judicials per la denúncia que va presentar contra el consistori per haver pagat la quota de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'alcalde, Carles Puigdemont, va valorar ahir positivament la sentència, que els dóna la raó, i també va celebrar que la delegació hagi d'assumir el cost dels tràmits judicials: “Hem de donar les gràcies a Llanos de Luna perquè ens ajudarà a pagar una part de la quota de l'AMI, en haver d'assumir els costos del procés judicial. En el cas de Girona, la quota que paga a l'AMI és de 8.169 euros. La regidora del PP al ple de Girona, Concepció Veray, va exigir ahir a l'alcalde que “deixi de gastar els diners de tots els gironins en favor del procés separatista”. Va avisar també Puigdemont que “si no rectifica i suspèn totes aquestes accions de manera immediata estarà incomplint la legalitat”.

Sobre la possibilitat que la delegació recorri contra la sentència, Puigdemont preveu que així serà: “Veient el que estan fent, no m'estranyaria”, diu.

Queda encara una altra denúncia de la delegació de l'Estat contra l'Ajuntament de Girona per resoldre. És pel fet de no tenir la bandera espanyola a la façana del consistori. Actualment aquesta causa encara està en tràmits judicials.

El vet de Correus

Per altra banda, l'alcalde va valorar també la negativa de Correus a repartir 50.000 cartes en què s'informa els gironins sobre el procés participatiu del 9-N. Puigdemont qualifica la decisió de l'empresa d'incomprensible: “Com pot aquest servei públic negar-se a repartir en funció d'un contingut que no els agrada?”, es pregunta.

Recorda que “no es tracta de propaganda electoral ni documentació oficial, sinó d'informació als ciutadans com la que s'ha enviat en altres processos participatius”. En aquest sentit, recorda que el que ara s'envia “és igual” que el que es va enviar per informar dels pressupostos participatius.

En mans dels juristes

L'alcalde ha anunciat que passarà el cas als serveis jurídics de l'Ajuntament. Es dóna el cas que Correus té també la concessió del servei de distribució del correu postal de l'Ajuntament, guanyada a través d'un concurs públic. L'alcalde considera que la
negativa de Correus a enviar la informació podria suposar també un incompliment del contracte de serveis per part de l'empresa.

Pel que fa al 9-N, Puigdemont va animar ahir els gironins a participar en les votacions i també a signar la denúncia ciutadana que es vol fer arribar a Europa per l'actitud antidemocràtica de l'Estat espanyol.

Darrera actualització ( Dijous, 6 de novembre del 2014 02:00 )