POLÍTICA
GIRONA - 7 maig 2017 2.00 h

Reguant, de la CUP, avisa que les amenaces de l'Estat seran constants

 La diputada cupaire, que va participar en la primera Jornada per a la Unitat Popular a Girona, diu que comprar urnes no constitueix cap delicte

ACN - GIRONA

La diputada de la CUP al Parlament de Catalunya Eulàlia Reguant va alertar ahir a Girona que les amenaces de l'Estat “seran constants” a partir d'ara i fins al dia del referèndum. I considera que la reacció del govern espanyol per l'anunci de la compra d'urnes per part de l'executiu català respon a la voluntat de “generar por” per evitar que la ciutadania es mobilitzi. En aquest sentit, va animar la ciutadania a “no tenir por” dels embats de l'Estat. Reguant va assegurar que comprar urnes “no és cap delicte”, sinó que forma part de les garanties que demana la ciutadania. “El govern fa el que li toca fer. Ho necessitem per tenir el reconeixement internacional”, va raonar Reguant, que hi va afegir que continuaran atents als passos que faci l'executiu català en la convocatòria de la consulta. Amb tot, la diputada cupaire va recordar: “Estem en temps de descompte.” “Cal que el govern faci tot el necessari per convocar el referèndum”, va declarar.

En relació amb la data i la pregunta, Reguant va reconèixer que la CUP preferiria que ja s'hagués anunciat. “Si ens ho diuen demà mateix, per a nosaltres molt millor”, va indicar. Amb tot, va dir que la CUP “respecta” la decisió del govern de fer-ho públic al juny, un cop el Pacte Nacional pel Referèndum tanqui el procés que està duent a terme. I també es va mostrar convençuda que “aquesta legitimitat” que té el poble català s'acabarà convertint en legalitat per celebrar la consulta. La diputada cupaire va fer aquestes declaracions en unes jornades amb militants gironins.

LES FRASES

Estem en temps de descompte. Cal que el govern català faci tot el necessari per convocar el referèndum
L'estratègia de l'Estat consistirà a generar por fins al dia que se celebri el referèndum
Eulàlia Reguant
DIPUTADA DE LA CUP AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Jornades per a la Unitat Popular

La CUP-Crida per Girona, l'Assemblea de Joves del Gironès i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans van celebrar ahir la primera Jornada per a la Unitat Popular. Volen ser un espai de debat al voltant de problemàtiques i qüestions d'actualitat que afecten la societat gironina i catalana. La jornada d'ahir, en la qual van participar una trentena de persones, principalment militants cupaires, es va cloure amb un dinar popular.