POLÍTICA
BARCELONA - 7 juliol 2017 2.00 h

Forcadell ofereix diàleg fins al final

 Reclama “una trucada” de Rajoy, que nega que hagi volgut negociar fins ara

 Descarta que s’apliqui el 155

REDACCIÓ - BARCELONA

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, reclama al govern espanyol voluntat real de negociació perquè considera una estratègia de “maquillatge” l’anomenada “operació diàleg” tenint en compte que, en el seu cas, l’únic diàleg que ha existit ha estat “amb els tribunals”, en referència a la seva imputació i al fet que des que es va anunciar la suposada voluntat de diàleg “hi ha hagut més processos judicials que mai”.

Forcadell demana “una trucada” del president Rajoy al president Puigdemont per iniciar el diàleg perquè, recorda, l’executiu català manté l’oferta fins al mateix dia 1 d’octubre, data prevista per celebrar el referèndum. Si no hi ha cap gest, la presidenta de la cambra parlamentària es mostra convençuda que es votarà perquè les dificultats que reconeix “de cap manera són insalvables”, afirmava ahir en una xerrada al Fòrum Europa, segons recollia l’agència ACN. Forcadell admet que el govern espanyol farà “tot el que pugui” per aturar el referèndum, però creu que no arribarà a aplicar l’article 155 de suspensió de l’autonomia perquè “és molt difícil” i no hi ha cap precedent.

Forcadell, però, no minimitza les conseqüències que la convocatòria podria tenir per als impulsors, que considera “amenaçats” si compleixen les seves “funcions”, tot i reafirmar que els riscos no els aturaran.

Per Forcadell, el referèndum és l’única solució al conflicte de l’encaix de Catalunya a l’Estat i avisa que és un repte polític que no es pot resoldre “apel·lant a les lleis”.