POLÍTICA
GIRONA - 7 juliol 2017 2.00 h

Raül Romeva tanca avui el cicle sobre la tasca dels delegats a l’estranger

 L’organització, la Fundació Llibreria Les Voltes, destaca que s’ha fet “molta feina i ben feta” perquè Catalunya sigui a l’agenda internacional

G. BUSQUETS - GIRONA

El conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, tancarà avui el cicle de conferències Coneguem els nostres “ambaixadors”, que ha organitzat la Fundació Llibreria Les Voltes amb l’objectiu de divulgar la feina que, en l’àmbit internacional, està fent el govern en la preparació del nou estat català. La conferència de Romeva tindrà lloc a l’Auditori Josep Irla de Girona a les set de la tarda. El president de la Fundació Llibreria Les Voltes , Joan Matamala, va destacar que Raül Romeva abordarà quina és la feina que està fent la conselleria en l’àmbit internacional, i li demanaran sobre el suport internacional de Catalunya. Una altra de les qüestions que es tractaran serà la dels cens dels catalans que viuen a l’estranger per al referèndum de l’1 d’octubre.

Els delegats del govern a Suïssa, Manel Manonellas; a Alemanya, Marie Kapretz, i al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcén, han participat en el cicle, que ha servit per donar a conèixer la seva feina. Donar informació del procés a les autoritats del país on estan situats és una de les missions dels “ambaixadors”. En aquest sentit, les conferències han contribuït a “desmentir les informacions que fan arribar les ambaixades espanyoles”, assenyala Joan Matamala. Destaca que la feina que estan fent els delegats “s’està fent bé” ja que “són escoltats”. Quant a les pressions de les ambaixades espanyoles, afirma que “sempre hi ha portes al darrere perquè se’ns escolti”.

El delegat del govern a Suïssa, Manel Manonellas, va obrir el cicle el 8 de juny i va destacar el pes d’aquesta delegació des del punt de vista polític i econòmic. La delegada del govern a Alemanya, Marie Kapretz, va posar èmfasi en la capacitat de diàleg dels alemanys, amb la qual no s’entén l’actitud impositiva del govern espanyol ni com “la legitimitat de la reivindicació, constant i clara, no passa per sobre de la legalitat”. Sergi Marcén, delegat del govern al Regne Unit i Irlanda, va explicar que el Parlament britànic ha creat un grup de discussió sobre Catalunya. De les jornades, Joan Matamala n’extreu que “a Europa s’està molt pendent del que està passant a Catalunya”. I hi afegeix que el clam ha de ser ferm i inequívoc.

LES FRASES

Ningú aixecarà un dit per nosaltres, però el dia que aixequem el dit de forma ferma i inequívoca, tindrem sorpreses del suport que tindrem
Internacionalment, sobretot a Europa, s’està molt pendent del que està passant a Catalunya
Joan Matamala
PRESIDENT DE LA FUNDACIÓ LLIBRERIA LES VOLTES