POLÍTICA
GIRONA - 7 desembre 2017 2.00 h

Acte simbòlic a Girona per rebatejar la plaça Constitució com a plaça de l’1 d’Octubre

 Unes dues-centes persones es concentren per encartellar la plaça i reclamar celeritat perquè el canvi es faci oficial com més aviat millor

U.COMAS - GIRONA

Més de dues-centes persones es van concentrar ahir al matí a la plaça Constitució de Girona per canviar el nom d’aquesta plaça de manera simbòlica i rebatejar-la com a plaça de l’1 d’Octubre, en un acte organitzat pel CDR Girona i Salt i Girona Vota. “Que quedi en la memòria col·lectiva la repressió de l’Estat espanyol l’1 d’octubre”, va manifestar una portaveu del CDR que també va considerar positiu el fet que a l’Ajuntament de Girona també es facin passos per poder dur a terme aquest canvi de nom. “Instem l’Ajuntament a fer el canvi oficial de la manera més ràpida possible.”

L’acte simbòlic de rebateig de la plaça també va tenir paraules de record per als Jordis, els polítics empresonats i el govern a l’exili. I es van reiterar les crítiques a una constitució “que va ser feta per set persones tancades en despatxos” i que va representar “una perpetuació del franquisme”. Després dels parlaments, es van repartir uns tres-cents cartells amb el nou nom de la plaça amb l’objectiu de deixar-la tota encartellada, i l’acte es va acabar amb un vermut popular.

Entre els assistents a la concentració hi havia la número 3 per la CUP a Girona, Laia Pèlach. “Avui hem volgut ser presents en aquest acte perquè ens sembla que és representatiu del que anem a fer el 21 de desembre, que és trencar amb la Constitució Espanyola, amb les cadenes que representa i tot el que representa i anar a constituir una nova república amb una assemblea constituent que ens deixi fer tot el que no ens deixa fer la Constitució Espanyola”, va dir Pèlach. La regidora de la CUP de Girona va insistir que ha de ser un procés constituent obert per una constitució catalana.

LA XIFRA

200
persones,
aproximadament, es van reunir ahir al matí per rebatejar la plaça Constitució com a plaça de l’1 d’Octubre.