POLÍTICA
GIRONA - 8 juliol 2017 2.00 h

ERC farà campanya als 222 municipis de la demarcació

 Esquerra apostarà per actes de petit format i de proximitat, amb la participació dels càrrecs municipals

REDACCIÓ - GIRONA

La federació de girona d’Esquerra Republicana va presentar ahir la campanya pel sí amb vista al referèndum de l’1 d’octubre. ERC va avançar que té previst organitzar almenys un acte a cadascun dels 222 municipis de la demarcació. El president de la federació d’ERC de les comarques gironines, David Mascort, va manifestar la il·lusió amb la qual el partit afronta “la campanya definitiva que ha de servir per fer el pas definitiu cap a la república catalana”. “Ens ho juguem tot, estem preparats i guanyarem”, va assenyalar David Mascort.

El cap de campanya, Pau Presas, va insistir en el fet que Esquerra fa temps que “prepara aquesta campanya” i que, per tant, mobilitzaran tots els militants, alcaldes, regidors i càrrecs elegits de la demarcació “per fer campanya i explicar els motius pel sí a tot arreu”. “Farem almenys un acte a cada un dels 222 municipis de la demarcació gironina per explicar els motius pel sí”. Es va posar èmfasi en les qüestions que pugui fer la ciutadania: “ERC resoldrà els dubtes que puguin tenir els ciutadans.” Els responsables d’Esquerra a les comarques gironines van definir la campanya com “de proximitat”, amb actes de petit format en què els càrrecs de cada municipi faran campanya i explicaran els motius pel sí on es consideri més adient. El protagonisme de la campanya d’ERC a la demarcació serà dels càrrecs municipals. “Els nostres alcaldes i regidors seran els principals impulsors de la campanya, tot i que també, lògicament, hi haurà actes amb ponents de primera línia nacional”, va argumentar el cap de campanya d’ERC. Pel que fa a la coordinació amb la campanya unitària pel sí, Presas va explicar que “serà totalment compatible amb la que s’articuli conjuntament amb el bloc del sí”.

A banda de Mascort i Presas, van assistir a la presentació representants d’ERC del Parlament (Jordi Orobitg), del Congrés dels Diputats (Teresa Jordà), del Senat (Elisenda Pérez) i de la Diputació de Girona (Lluís Sais).

LES FRASES

Els nostres alcaldes i regidors seran els principals impulsors de la campanya, tot i que també hi haurà ponents nacionals
Farem almenys un acte a cada un dels 222 municipis de la demarcació gironina per explicar els motius pel sí i resoldre dubtes
Esquerra fa temps que preparem aquesta campanya i ens mobilitzarem
Pau Presas
CAP CAMPANYA D’ERC