SOCIETAT
BARCELONA - 8 agost 2017 2.00 h

L’ANC reparteix fulls al Prat per culpar l’Estat de les cues

 “Si perds el temps i l’avió a Barcelona, és perquè algú de Madrid t’ha de solucionar el problema”, s’hi podia llegir

REDACCIÓ - BARCELONA

Una cinquantena de membres de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van aprofitar les cues de passatgers a l’aeroport del Prat per la vaga dels treballadors del control de seguretat per fer una acció de protesta contra la gestió centralitzada d’Aena, a la qual responsabilitzen del problema.

En els fulls informatius que van repartir entre els passatgers que feien cua s’assenyala que “Eulen és l’empresa espanyola amiga del govern de Madrid a la qual Aena subcontracta la seguretat de l’aeroport, i que ofereix unes condicions laborals pèssimes al personal” –cal recordar que l’empresa ha estat motiu de polèmica per sospites de favoritisme en els contractes de la Xunta de Galícia, tenint en compte, a més, que la germana del president gallec, Alberto Núñez Feijóo, hi ha ocupat càrrecs directius en els darrers anys–. En els fulls volanders que es van distribuir també s’afirma que, “si perds el temps i l’avió a Barcelona, és perquè algú de Madrid t’ha de solucionar el problema: Espanya és l’únic país del món on un ministeri gestiona 46 aeroports de manera centralitzada”.

En castellà i en anglès

A l’anvers, hi ha una foto de les cues de passatgers amb un “no” superposat. I al costat s’explica: “Potser ara entens per què molts catalans direm sí [al referèndum de l’1 d’octubre].” El missatge es reprodueix en català, en castellà i en anglès. Crits en favor de la independència, en favor de l’1-O (“Votarem, votarem”) i contra les cues van culminar l’acció al gran vestíbul de facturació de la T1 de l’aeroport barceloní.

El secretari nacional i responsable de comunicació de l’Assemblea, Enric Blanes, va justificar la protesta de l’entitat al·legant que “la ciutadania catalana i les empreses turístiques es veuen clarament discriminades per una gestió centralitzada de l’Estat espanyol, que acaba perjudicant només l’aeroport del Prat”.