POLÍTICA
Girona - 8 setembre 2015 2.00 h

Prop de 400 busos cap a la Via Lliure

 Són els que s'han omplert a tota la demarcació, tret del Ripollès i la Cerdanya

 Les entitats esperen omplir encara més vehicles per anar a Barcelona

JORDI NADAL

A mesura que s'acosta l'Onze de Setembre, cada cop són més els autobusos que s'omplen a les comarques de Girona per assistir a la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium Cultural. Segons les dades de l'ANC de les comarques gironines, ja s'estan acostant als quatre-cents els busos plens per participar divendres en la Via Lliure, a la Meridiana de Barcelona. Aquesta quantitat suposa que a hores d'ara ja són uns 24.000 els gironins que aniran a Barcelona amb els busos noliejats per aquestes entitats.

Pel que fa a les comarques, la Selva i el Gironès són les que n'han omplert més, de moment. A les dues comarques s'apropen al centenar. Més enrere queden l'Alt Empordà, el Baix Empordà, la Garrotxa i, en últim lloc, amb poc més d'una vintena de busos, el Pla de l'Estany. La coordinadora de l'ANC a les comarques gironines, Carme Renedo, explicava ahir que continuen treballant per poder disposar de més autobusos per atendre totes les reserves que es puguin fer en les properes hores i dies.

Nous horaris a Girona

Si fa una setmana les entitats sobiranistes avisaven que a la ciutat de Girona ja no els quedaven places als autobusos per anar a Barcelona en un dels dos horaris previstos, ara ja en tornen a oferir. Es poden reservar a través del web www.lesvoltes.cat/reserva-de-busos o al local de l'ANC a Girona, al carrer Ciutadans, i al de la llibreria Les Voltes, a la plaça del Vi. Pel que fa a les opcions horàries, una és sortir de Girona a les 10 h i deixar Barcelona a les 22 h. L'altra –que s'havia exhaurit però per a la qual hi tornen a haver places– és fer l'anada a les 13 h i la tornada a les 19 h. Els bitllets costen disset euros en les dues opcions. A la ciutat ja tenen plens per ara una vintena llarga d'autobusos, en els quals viatjaran unes 1.400 persones.

Els busos de Girona sortiran des de l'aparcament del pavelló de Fontajau. Les entitats sobiranistes ANC i Òmnium Cultural, la Fundació Les Voltes i l'Ajuntament de Girona així ho han previst per facilitar l'aparcament de vehicles privats prop de la zona des d'on sortiran els busos noliejats.

LA XIFRA

1.400
reserves
s'han fet ja per als busos de l'ANC a la ciutat de Girona. Corresponen a més d'una vintena de vehicles.
Les comarques de Girona amb més busos plens són la Selva i el Gironès