POLÍTICA
BARCELONA - 8 octubre 2015 2.00 h

La CUP fixa les prioritats de la legislatura en plena negociació amb Junts pel Sí

 El grup parlamentari de Romeva, Mas i Junqueras s'organitza en una altra reunió al Parlament

 L'esquerra anticapitalista tanca l'apagada informativa

O.A.-E

La CUP trenca avui l'apagada informativa que va decidir el 2 d'octubre i tornarà a marcar l'agenda, fortament condicionada pel silenci pactat pels negociadors de Junts pel Sí i la formació d'Antonio Baños. Les principals espases de l'esquerra anticapitalista faran una conferència política en un moment en què les converses entre la coalició independentista i l'esquerra anticapitalista estan en una fase encara inicial, segons fonts coneixedores dels contactes, que tant JxSí com la CUP han prioritzat en les seves agendes. La coalició, a més, es tornarà a reunir aquest matí, a les 10, al Parlament.

Tot i que inicialment algunes fonts havien indicat que en la trobada d'avui es designarien el president i el portaveu del grup parlamentari, altres fonts advertien ahir que no es formalitzaran encara. Serà una trobada de caire organitzatiu per implantar dinàmiques de funcionament dins d'un grup en què, sobretot els 11 diputats independents, no tenen experiència parlamentària. Dins les files convergents, el nom de Jordi Turull es mantenia des de feia dies com l'aposta lògica per capitanejar el grup parlamentari, però no hi havia confirmació oficial, com tampoc sobre la possibilitat que sigui la republicana Marta Rovira la portaveu del grup, atès que el seu nom també és a les travesses per a la presidència de la cambra que, segons el pacte entre CDC i ERC, correspon als republicans.

Enmig de les negociacions amb Junts pel Sí per tancar un acord d'investidura i tirar endavant el procés sobiranista, els portaveus de l'esquerra anticapitalista faran una conferència, després de les assemblees territorials i de la reunió del consell polític de dissabte passat. La determinació de l'esquerra independentista de no investir Artur Mas com a president de la Generalitat i la insistència de CDC perquè sigui així, planaran sobre un acte en què la CUP situarà el focus sobre el projecte i, en concret, en els tres eixos prioritaris de la formació: la ruptura implícita en el procés, el pla de xoc social i el procés constituent. Baños i Anna Gabriel, número dos de la CUP al futur Parlament, intervindran al principi de l'acte. El tancarà fent una crida pública l'economista de referència de la formació, Josep Manel Busqueta, després dels parlaments de Benet Salellas, Eulàlia Reguant i Gabriela Serra.

LA DATA

02.10.15
La CUP decideix
fer una apagada informativa després de nombroses aparicions als mitjans. Les ajorna fins avui.

LA XIFRA

11
diputats
independents, sense experiència a la cambra catalana, hi ha al grup parlamentari de Junts pel Sí.