POLÍTICA
BARCELONA - 9 gener 2017 2.00 h

L'ANC crida a mobilitzar-se pel judici de Mas pel 9-N

 Sànchez defineix el judici com “una de les aberracions amb perspectiva democràtica més grans que hi pot haver a Europa”

 Veu en l'operació diàleg amb el govern espanyol “una acció de màrqueting fallida”

REDACCIÓ - BARCELONA

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, va fer ahir una crida als ciutadans que vulguin donar suport a l'expresident del govern Artur Mas el dia del seu judici que es reservin a l'agenda el dia 6 de febrer, perquè, va avançar, l'entitat sobiranista prepara accions i una gran mobilització per fer-li costat. Tot i que la data prevista cau en dilluns, Sànchez va explicar en una entrevista a l'agència Europa Press que molts ciutadans se sentiran cridats a participar-hi. Es preveu, per tant, que la concentració al carrer sigui “massiva i important”, tot i que encara no s'han donat detalls del seu contingut.

“És una de les aberracions amb perspectiva democràtica més gran que es puguin donar a Europa”, va indicar el responsable de l'ANC sobre el judici a l'expresident, que sospita, a més, que es podria accelerar la investigació oberta contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. “L'Estat aboca a una confrontació jurídica. És un terreny absolutament equivocat i és el moment de defensar des del carrer les nostres institucions –planteja–. Els milers de ciutadans que hem impulsat el procés i l'Assemblea no restarem passius”.

El president de l'ANC, en l'entrevista, va ser molt contundent amb la relació amb l'Estat i va qualificar d'“absurditat” el que ell defineix com “una via de suposat diàleg”. “Si l'Estat no deixa una altra solució –va especificar–, la gent està preparada per jugar una carta de mobilitat i resistència civil, no violenta, pacífica i al carrer”.

En la mateixa línia, qualifica d'“acció de màrqueting fallida” l'anomenada operació diàleg del govern espanyol per reprendre les relacions amb el govern i les institucions catalanes. I hi va insistir: “Ha estat un fracàs absolut des del seu llançament”, perquè assegura que s'ha limitat a una visita de la vicepresidenta del govern en la inauguració del seu despatx a la Delegació del Govern, un sopar privat i una entrevista amb la líder de C's i el del PSC. “Des del 2010, l'Estat no ha fet cap gest ni ha donat cap missatge intel·ligent ni intel·ligible, ni honest sobre diàleg”, conclou Sànchez.

Vist tot plegat, considera que no s'ha d'esperar eternament la decisió de l'Estat espanyol i proposa que “si l'Estat continua desparegut, el Parlament prengui decisions”.

LES FRASES

L'Estat aboca a una confrontació jurídica. És el moment de defensar des del carrer les nostres institucions
La gent està preparada per jugar una carta de mobilització i resistència civil, pacífica i al carrer
Des del 2010, l'Estat no ha fet cap gest ni ha donat cap missatge intel·ligent sobre diàleg
Jordi Sànchez
PRESIDENT ANC