El bisbe de Girona torna a defensar el dret a decidir

Insta el govern català i l'espanyol a negociar per trobar una sortida

09/02/15 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
El bisbe de Girona , espargint l'oli sobre l'altar major de la basílica de Castelló d'Empúries, per consagrar-lo, ahirFoto: ACN.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va tornar a defensar ahir el dret a decidir dels catalans i, al mateix temps, va reclamar més “diàleg i negociació” entre el govern espanyol i el català per trobar una solució. Aquesta no és la primera vegada que el bisbe gironí es pronuncia sobre el procés independentista. Ara fa uns mesos va fer una crida a la participació en la consulta del 9-N. De fet, ahir s'hi va referir, argumentant que aleshores havia fet aquesta crida perquè considerava “clau” que “la ciutadania es pogués expressar” sobre “una qüestió important”.

En aquest sentit, ahir va demanar als polítics que segueixin “el camí” que el poble els digui. Partint de l'expressió de la ciutadania que va sortir del procés de participació del 9-N, Pardo va subratllar que ara cal que “els que tenen la responsabilitat de gestionar el bé comú siguin coherents i resolguin la qüestió tal com diu el poble”.

Per al bisbe de Girona, les vies de sortida per desencallar la situació actual han de passar per “negociar”. “Sense diàleg no hi haurà solució”, va assegurar, i, alhora, va reblar: “No hi haurà solució si no és pactada, una solució que pugui ajudar tota la ciutadania.”

Pardo va fer aquestes afirmacions abans de participar en l'acte de consagració de la basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, més coneguda com la Catedral de l'Empordà. L'acte va servir per consagrar aquest element de la basílica, un dels més importants, que havia estat consagrat per primer cop ara fa 700 anys.

Darrera actualització ( Dilluns, 9 de febrer del 2015 02:00 )