POLÍTICA
MADRID - 9 març 2017 2.00 h

El Congrés torna a tombar la reparació de la figura de Companys

REDACCIÓ - MADRID

La comissió constitucional del Congrés va rebutjar ahir dues proposicions no de llei, d'Esquerra i d'En Comú Podem, per al “reconeixement i la justa reparació” de la figura del president de la Generalitat Lluís Companys i la resta de víctimes del franquisme. El diputat republicà Joan Tardà va denunciar que tretze anys després que l'exvicepresidenta espanyola socialista María Teresa Fernández de la Vega assumís aquest compromís, encara no s'ha materialitzat. “Aquí ens tenen, demanant exactament el mateix”, va lamentar. Les dues proposicions van quedar rebutjades pels vots en contra del PP, el PSOE, Ciutadans i UPN, malgrat el suport d'Units Podem, el PNB i Bildu.

Tardà va advertir que el Parlament està a punt d'aprovar, d'aquí a dos mesos, una llei que pretén anul·lar les sentències de tots els consells de guerra franquistes que es van instruir a Catalunya.

“Quan un demana perdó ha d'estar disposat a perdonar. Està vostè disposat a perdonar Franco? Com ho vol estar si encara guarda rancor a Felip V?”, va etzibar a Tardà el diputat del PSOE Andrés Torres Mora.