POLÍTICA
BARCELONA - 9 juliol 2017 2.00 h

Una estelada gegant per endegar la campanya del sí

 L’ANC va desplegar ahir una bandera de 2.600 m² a Sant Cugat per posar fil a l’agulla a les accions estivals

REDACCIÓ - BARCELONA

Unes 200 persones van participar ahir, al turó de Can Mates de Sant Cugat, en l’acte per desplegar la que es considera l’estelada més gran del món, de gairebé 2.600 metres quadrats (72m x 36m), un tret de sortida vistós de la campanya estival pel sí que organitza l’ANC, amb la col·laboració d’Òmnium. L’acció, que es va aconseguir fer en pocs minuts per donar-hi més força mediàtica, es va enregistrar amb un dron i en breu la distribuiran per mitjans i xarxes socials. Concretament, uns 150 voluntaris van desplegar la bandera, repartida en tres grans llengües.

El 23 de juny, en un acte conjunt amb Òmnium, l’AMI, l’Ajuntament i tots els partits independentistes, ja s’havia tornat a hissar l’estelada que s’havia retirat de la ciutat per ordre judicial.

Del gros d’actes que ahir van donar el tret de sortida a la campanya, destaca la festa per la independència a Reus, en què van intervenir els respectius presidents, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Aquest matí hi ha una Motorada fins al Circuit de Barcelona- Catalunya.