POLÍTICA
SALT - 9 setembre 2016 2.00 h

Puigdemont fa duplicar el ritme d'inscripcions a Salt

 El tram del Gironès (21) ahir ja era ple i el de la Selva (22) tenia una ocupació alta, mentre que el de la Garrotxa (25) encara estava en el nivell més baix

 En total hi ha més de 30.000 inscrits

LURDES ARTIGAS - SALT

L'anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que assistirà a l'acte de l'ANC i Òmnium Cultural per la Diada a Salt ha fet duplicar el ritme d'inscripcions a la mobilització A punt a la població gironina, segons van explicar ahir fonts de l'ANC. Així, des que dimecres a la tarda el president Puigdemont va fer pública la seva presència a l'acte, es va notar de seguida un increment en el ritme d'inscripcions a Salt, fins al punt que entre dimecres i dijous es va duplicar respecte dels dies anteriors.

L'ANC i Òmnium tenen previst actualitzar avui les dades totals d'inscripcions a cadascuna de les cinc seus, i per això ahir des de l'Assemblea no es van voler donar noves dades, sinó que es van limitar a confirmar que s'han superat a Salt els 30.000 inscrits, com va indicar abans-d'ahir el president de l'ANC, Jordi Sànchez, durant la seva visita a la vila gironina.

Diferència entre trams

Segons es pot veure al web de l'ANC, les inscripcions, però, no s'estan repartint de manera uniforme entre els sis trams que hi haurà al llarg dels 1,2 km de recorregut a Salt, un per a cadascuna de les sis comarques que hi estan convocades. Així, hi ha un tram que ja és ple, un altre amb ocupació alta i els altres quatre, encara marcats amb els colors dels dos nivells més baixos.

Concretament, el tram més proper a l'escenari, el 21, atribuït al Gironès i que també és el tram jove, ahir es va donar ja per ple. De fet, des de l'inici ha estat el que ha tingut un ritme d'inscripcions més alt. El tram contigu, el 22, destinat a qui hi vagi des de la Selva, que també ha estat sempre el segon en volum d'inscripcions, estava ahir ja amb una ocupació alta.

A la resta de trams, en canvi, l'ocupació era més discreta. N'hi havia un que encara tenia el nivell d'ocupació més baix: el 25, que és el que s'ha adjudicat a la Garrotxa. I els altres tres tenien “poca” ocupació –el segon nivell més baix–. Es tracta dels trams 23, corresponent a l'Alt Empordà; 24, adjudicat al Baix Empordà, i 26, adjudicat al Pla de l'Estany i al qual s'ha afegit també la Catalunya del Nord.

Cal dir que a Berga tots els trams es van donar per plens dimecres i a Barcelona també ja estan plens cinc dels vuit trams, i la resta, amb ocupacions altes.

A Lleida i Tarragona passa com a Salt, i hi ha trams de tot.

LES XIFRES

30.000
persones
ja hi havia inscrites dimecres, segons va anunciar el president de l'ANC, Jordi Sànchez.
60.000
persones
s'esperen a la Diada a Salt, tenint en compte el nombre d'inscrits gironins en les mobilitzacions anteriors.
6
trams
hi haurà a Salt, un per cadascuna de les sis comarques gironines que hi estan convocades.