POLÍTICA
BARCELONA - 9 octubre 2016 2.00 h

Turull i Gabriel, investigats per la fiscalia

M.P - BARCELONA

La Fiscalia General de l'Estat estudia si és delictiva l'actuació de Jordi Turull, portaveu de Junts pel Sí, i d'Anna Gabriel, de la CUP, en demanar a la mesa del Parlament un canvi en l'ordre del dia per poder votar la resolució dels procés constituent, del 27 de juliol, segons van avançar ahir La Vanguardia i TV3.

Si fos així, la fiscalia podria incloure Turull i Gabriel a la querella que ja prepara contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, després que dijous passat el Tribunal Constitucional informés el ministeri públic que el va desobeir tot i l'advertiment de no fer cap actuació per fer complir aquesta resolució, la 263/XI.

Prevaricació, 15 anys

El que sí que està confirmat és que Forcadell serà acusada de desobediència al TC i de prevaricació administrativa en no haver aturat la votació.

Aquests dos delictes són els mateixos pels quals seran jutjats l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega per haver organitzat el procés del 9-N. El diputat Francesc Homs, amb la causa oberta al Suprem, també és acusat d'aquests delictes. La novetat, ara, és que Forcadell, Turull i Gabriel podrien haver d'afrontar fins a quinze anys d'inhabilitació, que és el màxim càstig que recull el delicte de prevaricació, reformat en la llei del 30 de març del 2015.