L'ANC de Girona amplia la recollida d'autoinculpacions

L'entitat allarga fins a finals de mes la recollida de formularis a la llibreria Les Voltes abans de fer una nova presentació conjunta a fiscalia

En poc més de deu dies s'han recollit uns 50 escrits

10/01/15 02:00 GIRONA - LURDES ARTIGAS
L'advocada de l'ANC recollint autoinculpacions davant els jutjats el dia 24 Foto: LLUÍS SERRAT.
Notícies de ...

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Girona ha decidit ampliar fins a final de mes la recollida d'autoinculpacions pel procés participatiu del 9-N que s'està fent a la llibreria Les Voltes i fer llavors una segona presentació massiva a la fiscalia de Girona. Tot i que inicialment s'havia previst fer una nova entrega conjunta just ara passat festes, la coordinadora de l'ANC a Girona, Carme Renedo, va explicar ahir que dijous en una reunió es va decidir continuar aplegant més escrits i fer a final de mes un nou acte de presentació massiva. Renedo va concretar que ja han recollit una cinquantena de formularis d'autoinculpació en poc més de deu dies, des que es va optar per la recollida de Les Voltes.

L'ANC de Girona ha hagut d'optar per aquesta fórmula a causa de la negativa del jutjat d'instrucció de Girona a admetre els escrits, cosa que sí que fan la resta de jutjats catalans, incloent-hi la resta de gironins. L'únic cas és el de Girona ciutat. L'ANC ja va presentar el 29 de desembre a la fiscalia un total de 168 autoinculpacions, que just cinc dies abans havien estat rebutjades al jutjat de la ciutat.

Renedo va explicar ahir que en la presentació conjunta de finals de mes també s'hi inclouran les autoinculpacions que s'estan recollint a Banyoles, on també depenen dels jutjats de Girona.

LA XIFRA

168
autoinculpacions
va presentar l'ANC a la fiscalia el 29 de desembre, després que el jutjat no les admetés el dia 24.
Darrera actualització ( Dissabte, 10 de gener del 2015 02:00 )