POLÍTICA
BARCELONA - 10 juliol 2017 2.00 h

Forcadell denuncia la “persecució judicial”

 Explica davant de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia les actuacions contra càrrecs electes

REDACCIÓ - BARCELONA

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va denunciar ahir davant de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) la “persecució judicial” de càrrecs electes pel procés. Davant de la comissió política de l’APF, a Luxemburg, Forcadell va exposar que la majoria de la Mesa de la cambra catalana està investigada per les querelles de la fiscalia, i va acusar el govern espanyol de pretendre que la Mesa “censuri iniciatives legislatives dels diputats i prohibeixi els debats parlamentaris”. “Una exigència que ens hem negat a complir per preservar la sobirania parlamentària, la llibertat d’expressió, la llibertat ideològica i el dret d’iniciativa dels diputats”, va argumentar Forcadell.

La presidenta del Parlament, que dissabte va coincidir a l’aeroport de Luxemburg amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, també va explicar les condemnes contra l’expresident de la Generalitat Artur Mas i els exconsellers Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs com a conseqüència del procés participatiu del 9-N. Forcadell es va referir igualment als 350 processos judicials contra alcaldes i regidors. “Aquesta és la resposta del govern espanyol a la majoria de la ciutadania de Catalunya, que demana un referèndum.”

D’altra banda, C’s, el PSC i el PP també han demanat als seus diputats que estiguin localitzables durant la segona quinzena d’agost, segons va avançar l’ACN. La reforma del reglament del Parlament impulsada per JxSí canvia l’inici del període de sessions pel 15 d’agost i les forces independentistes preveuen que l’aprovació de la llei del referèndum es faci a mitjan mes.

LA XIFRA

83
parlaments
integren l’Assemblea de la Francofonia. El català hi és com a observador permanent des del 2008.