L'oposició carrega contra CiU i ERC i els titlla d'indignes

Sánchez acusa Mas i Junqueras d'estar absorts en una baralla pel poder i qualifica d'insolidari l'independentisme

El PP demana la dimissió del president i la CUP reclama les eleccions ara

11/01/15 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Alícia Sánchez-Camacho, amb Enric Millo i Concepció Veray, ahir durant la visita a la nova biblioteca que l'Estat ha construït a Girona Foto: ACN.

Indignes i ridículs. Aquests són alguns dels qualificatius que la majoria dels grups a l'oposició al Parlament de Catalunya van utilitzar per referir-se als dirigents de CiU i ERC sobre la situació d'estira-i-arronsa que fa setmanes que mantenen. Però no només des de Catalunya s'hi van referir. També ho va fer el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que va assegurar que la situació de Catalunya respon només a una “baralla de poder” entre Artur Mas i Oriol Junqueras. Una actitud que dóna ales a les tesis més unionistes, ja que Sánchez va aprofitar per declarar que l'independentisme “és insolidaritat” i per això va reivindicar la convivència i la concòrdia.

Qui tampoc va deixar res per dir va ser la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que des de Girona lamentava l'espectacle ridícul que donen CiU i ERC. “És una baralla en què només pugnen per deixar l'altre com el dolent de la pel·lícula del fracàs anunciat del procés independentista”, va afirmar. Per a Sánchez-Camacho, aquesta incertesa no es pot allargar més temps i va demanar, altre cop, la dimissió del president de la Generalitat. I va voler posar en relleu els tics “antidemocràtics i autoritaris” de Mas, perquè el 9-N va voler saltar-se la llei i ara vol esborrar els partits no permetent-los que tinguin llibertat per escollir qui posen a les seves llistes.

També la secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, va qualificar d'esperpèntica la relació entre Mas i Junqueras, que es comuniquen via missatges de mòbil. “Semblen una parella d'adolescents que juguen amb els SMS en comptes de governar”, va comentar. Un punt en comú, el dels SMS, entre el PSC i la portaveu de C's al Parlament, Carina Mejías, que troba els líders dels partits sobiranistes irresponsables i indignes per governar els catalans. Va criticar que “no fan res per solucionar els problemes, actuen per interès personal i partidista i s'entretenen comunicant-se amb els seus telèfons mòbils”.

Per la seva banda, la CUP va reclamar ahir que es convoquin eleccions de manera immediata respectant que hi hagi més d'una candidatura i la llibertat per formar part de l'opció que es vulgui. (Més informació, plana 8)

LES FRASES

Que deixin de preocupar-se d'ells
mateixos i solucionin els problemes reals dels catalans
Pedro Sánchez
SECRETARI GENERAL DEL PSOE
Només els interessa acomodar-se
en els seus interessos personals i partidistes
Carina Mejías
PORTAVEU DE C'S AL PARLAMENT
Mas vol estar per sobre de les llibertats dels partits no deixant que puguin escollir les seves llistes
Alícia Sánchez-Camacho
PRESIDENTA DEL PP A CATALUNYA
Darrera actualització ( Diumenge, 11 de gener del 2015 02:00 )