POLÍTICA
REUS - 11 febrer 2017 2.00 h

Un jutge anul·la l'entrada de la ciutat de Reus a l'AMI

 El govern municipal presentarà un recurs d'apel·lació contra aquesta decisió judicial

 La resolució del jutjat és conseqüència del recurs presentat per Ciutadans i Societat Civil Catalana

E.CANOVACA/REUSDIGITAL - REUS

El magistrat del jutjat contenciós administratiu 1 de Tarragona va declarar ahir nul·la la decisió del ple de Reus d'entrar a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), a instàncies d'un recurs presentat pels quatre regidors municipals de Ciutadans i Societat Civil Catalana (SCC). El jutge considera que fer entrar la ciutat a una entitat com aquesta suposa “ignorar” l'interès comú i ve a dir que aquesta només interessa a uns representants polítics. Fonts del govern municipal van avançar ahir que es presentarà un recurs d'apel·lació a la sentència, en el termini màxim de quinze dies, però no han volgut fer cap més valoració.

El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Sánchez, ja va anunciar durant el ple que va aprovar l'entrada a l'AMI, el 13 de juliol del 2015, que recorreria contra aquest acord als jutjats. Finalment, van presentar el recurs a títol personal i en nom propi, els quatre regidors, i ara el magistrat els ha donat la raó.

La sentència dictada pel jutge Guillermo Peral Fontova assegura que “considerar la independència de Catalunya una finalitat d'interès comú suposa ignorar que es tracta d'un tema notòriament polèmic i sobre el qual no existeix, en absolut, un consens”.

El magistrat considera que la decisió d'entrar a l'AMI es tractaria d'“una finalitat d'interès comú dels representants polítics que decideixen l'adhesió a l'associació, però en cap cas és una finalitat d'interès comú dels veïns de Reus, en prendre clarament partit per una opció política en detriment de l'altra, sobre una matèria que no pertany a l'àmbit de la competència local”.

La resolució indica, a més, que el consistori reusenc ha d'assumir els costos judicials, de 300 euros, uns diners que, segons Sánchez, “haurien de ser assumits pels regidors que van votar a favor de l'adhesió a l'AMI, i no ser a càrrec de tots els ciutadans”.