POLÍTICA
BARCELONA - 10 març 2017 16.53 h

PRESSUPOSTOS

El Consell de Garanties avala la constitucionalitat de la llei d'acompanyament als pressupostos

 Ciutadans havia recorregut diferents articles del text, entre els quals el relatiu a l'obligació de subministrar determinada informació fiscal a l'ATC

 El dictamen dona llum verd a l'aprovació de la llei al Parlament

ACN - BARCELONA

El Consell de Garanties Estatutàries ha conclòs per unanimitat que la llei de mesures fiscals i financeres és constitucional i estatutària.

Aquesta és la conclusió del dictamen en resposta al recurs presentat per Ciutadans (C's) sobre diferents articles de la també coneguda com coneguda com a llei d'acompanyament als pressupostos. Entre ells, el que regula l'obligatorietat de subministrar informació a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) en determinats supòsits o diversos impostos que afecten els habitatges buits, els grans establiments comercials, les estades en establiments turístics o les begudes ensucrades. La formació taronja també posava en qüestió la constitucionalitat de la norma pel seu contingut multisectorial.

El dictamen del Consell de Garanties dona via lliure perquè la llei es pugui aprovar de manera definitiva al ple del Parlament.