Entra en vigorla llei que empara el blaverisme al País Valencià

El PP, que la va aprovar sol, no vol “cap ingerència”, i retreu “manca d'interès” a l'oposició per no votar-la

11/04/15 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
La coordinadora general del PP valencià, Isabel Bonig, es va felicitar ahir per l'entrada en vigor de la norma Foto: EFE.

Després de la seva publicació dijous al Diari Oficial, ahir va entrar en vigor la nova Llei de Reconeixement, Protecció i Promoció de les Senyes d'Identitat valenciana, aprovada el 25 de març a les Corts en solitari per la majoria absoluta del PP. La seva coordinadora general, Isabel Bonig, se'n felicitava ahir en un comunicat perquè el text “defensa” la cultura, la història, la llengua, les tradicions i senyes d'identitat valencianes, i “inclou tot el que ens identifica com a poble”. “No permetrem cap tipus d'ingerències en el que és nostre, el valencià, i en el que ens identifica com a poble des de la lleialtat a Espanya”, insistia Bonig, que erigia el PP com a “defensor sense complexos” dels interessos dels valencians, i fins i tot retreia a l'oposició que no hagués donat suport a la norma acusant-la de no tenir-hi “cap interès”.

La norma crea un observatori que vigilarà i revisarà que cap subvenció es destini a associacions, entitats o actes que vagin contra les senyes que defineix la mateixa llei. Un observatori, això sí, en què s'inclouen entitats contràries a la unitat de la llengua catalana, però s'exclou la màxima autoritat en matèria lingüística prevista a l'Estatut valencià, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, que s'hi ha pronunciat a favor. La llei, a més, reconeix la capacitat docent d'entitats 'blaveres', algunes elevades fins i tot a institució consultiva.

A banda, amb la norma els bous al carrer també passen a ser declarats bé d'interès cultural.

LA FRASE

No permetrem cap ingerència en el que és nostre, el valencià, i el que ens identifica com a poble des de la lleialtat a Espanya
Isabel Bonig
COORDINADORA GRAL. PP VALENCIÀ
Darrera actualització ( Dissabte, 11 d'abril del 2015 02:00 )