De Luna apel·la a la unió dels pobles espanyols

La delegada estatal a Catalunya reclama que els ciutadans “mirin en la mateixa direcció

El PP i C's, únics partits en l'acte oficial del 12 d'octubre

11/10/14 00:00 BARCELONA - CARLOTA CAMPS FARRÉ
La delegada María de los Llanos de Luna i la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, brindant Foto: ACN.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va aprofitar ahir la tradicional recepció del 12 d'octubre que es fa a la seu de l'Estat a Barcelona per reivindicar la unió “indiscutible” entre totes les terres que componen Espanya, i va remarcar que el present i el futur pertanyen “als pobles que caminen junts i units”.

Davant de la plana major de l'exèrcit, dels líders de les cases regionals i de representants del PP, de C's i de Societat Civil Catalana, va subratllar que la “diversitat i la pluralitat” enriqueixen tots els espanyols i per això són reconegudes a la Constitució. Això fa d'Espanya “una terra d'acollida i llibertat”.

En ple debat sobiranista i a un mes de l'eventual consulta del 9 de novembre, De Luna no va abandonar el seu guió i va reclamar que tothom miri “en la mateixa direcció” i valori “el que ens uneix i no el que ens separa”. Hi va afegir que anant plegats és més “fàcil assolir els nostres objectius”, fent referència a la creació d'ocupació i a la promoció de la recuperació econòmica.

Els “èxits” espanyols

Per ella, el 12 d'octubre és un dia de “commemoració i record dels grans èxits” de la història d'Espanya i de la Hispanitat. En aquest sentit, va assenyalar que és obligatori recordar la “inesborrable aportació” a la llengua i a la cultura espanyola efectuades al llarg del segle XX per autors americans com Pablo Neruda, Rubén Darío o Gabriel García Márquez. Va recordar, també, que aquests autors van passar períodes importants de les seves vides a Barcelona.

Com és habitual, en l'acte hi havia la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho. Tot i que també hi estaven convidats el president de la Generalitat, Artur Mas; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias i els membres de la mesa del Parlament, cap d'ells hi va assistir.

Darrera actualització ( Dissabte, 11 d'octubre del 2014 00:00 )