Front comú perquè la UdG prengui posició a favor del 9N

Estudiants, docents i personal administratiu reclamen que es retiri el títol de doctora ‘honoris causa' a Encarna Roca, membre del Constitucional, per haver avalat acceptar a tràmit el recurs de l'Estat

11/10/14 00:00 GIRONA - JOAN TRILLAS
A l'esquerra, la rectora Geli entregant el guardó a Roca, el 2012 Foto: JOAN SABATER.
Notícies de ...

Els col·lectius de professors docents i investigadors, estudiants i personal administratiu i serveis de la UdG han impulsat una recollida de signatures per reclamar la celebració d'un claustre extraordinari per debatre acordar un pronunciament clar de la Universitat en relació amb el dret a decidir.

Els tres col·lectius també reclamen que es retiri el títol de doctora honoris causa a la doctora Encarna Roca, per la seva actuació com a membre del Tribunal Constitucional, en “avalar que fos admès a tràmit el recurs de l'Estat” i perquè el premi “xoca frontalment” amb algunes de les raons per les quals se li va concedir el 2012 la distinció “pel seu compromís amb Catalunya i les seves institucions”.

Els arguments

En l'exposició de motius, els impulsors de la iniciativa afirmen que “la voluntat majoritària de pronunciar-se sobre el futur polític del país ha topat, un altre cop, amb la negativa de l'Estat”, i que en vista d'aquesta nova conculcació de drets democràtics la UdG no pot eludir la seva responsabilitat social. Per això, asseguren, “cal que el màxim òrgan representatiu de la institució mostri el seu compromís amb la societat civil catalana i ho faci de manera immediata, atesa la proximitat de la data fixada per a la consulta”.

Els impulsors de la convocatòria han aconseguit en pocs dies 77 adhesions, prop d'una desena més de les necessàries, i dijous les van presentar al registre. La petició inclou dos punts més: que la UdG faci explícit el seu suport “a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre” i proposen que la universitat s'adreci a l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) per sol·licitar a les dues institucions que “s'hi pronunciïn favorablement”.

Darrera actualització ( Dissabte, 11 d'octubre del 2014 00:00 )