Rajoy alerta que també impugnarà una via alternativa

L'executiu del PP garanteix que taparà totes les sortides del 9-N

Santamaría insisteix que el TC ha suspès la llei

11/10/14 02:00 MADRID - MONTSE OLIVA
La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría Foto: EFE.

L'executiu espanyol no va voler valorar les complexes relacions que a hores d'ara mantenen les diferents formacions implicades en el 9-N, si bé va deixar entreveure que tot plegat és conseqüència de l'atzucac en què es troba Artur Mas. Però sí que va alertar que qualsevol via alternativa que s'utilitzi a Catalunya encaminada a garantir la consulta, serà impugnada. La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría subratllava ahir que l'Estat no preveu cap més escenari que no sigui el del compliment de la Constitució i de les resolucions judicials i, en aquest sentit, sentenciava que si es decideix emprar el títol tercer de la llei de consultes per a assumptes que no són de la competència, es tornarà a recórrer al Tribunal Constitucional.

El govern de Mariano Rajoy va voler deixar clar que s'està vigilant amb lupa qualsevol moviment que es produeixi aquests dies dins els murs del Palau de la Generalitat pel que fa a les reunions que Mas manté amb els diferents líders polítics. Així, si bé en públic no gosen verbalitzar la possibilitat que el president català es plantegi recular –pel fet que s'hagués posat el termini del dia 15 per decidir si hi haurà consulta– algunes fonts donen per fet que es troba en una situació molt feble i que en aquests moments no sap ben bé cap on tirar.

I davant d'això, l'actitud de La Moncloa és deixar constància que l'Estat no es mourà ni un mil·límetre de la seva posició de “fermesa” per aturar el procés. “No hem canviat ni canviarem”, sigui quin sigui el camí que prenguin les forces catalanes, reblava Santamaría després de la reunió d'ahir del Consell de Ministres. És per això que no en vol ni sentir parlar, d'una consulta “paral·lela” organitzada pel món local i associatiu per evitar que els caigui al damunt l'espasa del TC.

LES FRASES DE LA VICEPRESIDENTA

Crec que la Generalitat ha de ser molt conscient
des del primer moment que la seva actuació és contrària
a la Constitució
El Consell d'Estat va deixar clar que si s'usava la llei per a assumptes per als quals no és competent, n'obriria també la via de la impugnació
Darrera actualització ( Dissabte, 11 d'octubre del 2014 02:00 )