Entreguen a la fiscalia de Girona 236 autoinculpacions més

Satisfacció entre els propulsors perquè més de 400 gironins s'han inculpat pel 9-N

12/02/15 02:00 GIRONA - L. ARTIGAS
Moment de la presentació ahir a la fiscalia de les 236 autoinculpacions Foto: MANEL LLADÓ.
Notícies de ...

La campanya promoguda per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Girona i la Fundació Les Voltes de recollida d'autoinculpacions dels ciutadans gironins va culminar ahir amb l'entrega a la fiscalia de Girona dels 236 formularis que s'han recollit durant l'últim mes i escaig a la llibreria. “No ens esperàvem una xifra tan alta, estem molt satisfets per la quantitat”, afirma Joan Matamala, president de la Fundació Les Voltes, que subratlla: “A ningú no li agrada anar a la fiscalia i, en total, entre aquesta entrega i l'anterior, hem entrat més de quatre-centes autoinculpacions a la ciutat de Girona. Quatre-cents voluntaris per anar a la fiscalia està molt bé.” Matamala recorda que l'objectiu de la campanya és “donar suport al president, la vicepresidenta i la consellera Rigau en la seva inculpació, que és una injustícia absoluta”.

La Fundació Les Voltes, en col·laboració amb l'ANC de Girona, va iniciar a principis de gener a la llibreria la recollida de les autoinculpacions, amb la intenció d'ajudar els ciutadans gironins que estiguessin interessats a inculpar-se. L'ANC de Girona va haver d'optar per aquesta fórmula de recollida massiva i presentació a la fiscalia després de la negativa dels jutjats d'instrucció de Girona a admetre els escrits, cosa que sí que fan la resta de jutjats catalans, incloent-hi la resta de gironins. L'únic és el de Girona ciutat. L'ANC ja va presentar el 29 de desembre passat a la fiscalia un total de 168 autoinculpacions, que just cinc dies abans havien estat rebutjades al jutjat de la ciutat.

Així, en total, de manera conjunta entre aquell dia i ahir s'han presentat a la fiscalia de Girona 404 autoinculpacions, a les quals cal sumar les que han presentat ciutadans pel seu compte. A més, també s'han fet presentacions massives a jutjats gironins que sí que les acceptaven, com ara Figueres, la Bisbal, Olot i Santa Coloma de Farners.

Esperant la resolució

La fiscalia, com va fer a finals de desembre, va admetre ahir els escrits sense problemes i ara ha d'examinar els documents per decidir si hi veu delicte per passar o no els casos als jutjats. Matamala explica que encara no tenen la resolució dels escrits presentats al desembre i que els pròxims dies tenen previst demanar a la fiscalia quina és la situació.

Darrera actualització ( Dijous, 12 de febrer del 2015 02:00 )