POLÍTICA
BARCELONA - 12 febrer 2017 2.00 h

La CUP engega la maquinària per fer possible el referèndum

 La formació treballa en la logística d'una votació que “no serà acordada”

 Demana determinació al govern

EMMA ANSOLA - BARCELONA

El referèndum d'autodeterminació és la bandera de la CUP en aquest final de legislatura i en la seva celebració la formació anticapitalista posarà tot l'esforç i tota la tenacitat. No en va en el darrer consell polític ja van anunciar que, si no se celebra, els seus deu diputats retiraran el suport al govern, cosa que comportarà conseqüències greus tant a dins com a fora de la formació.

I, perquè el referèndum sigui una realitat, el secretariat nacional i el grup parlamentari han posat fil a l'agulla i, a través del consell polític i la resta de candidatures que li donen suport, es va celebrar ahir a Reus una trobada oberta a tota la militància per organitzar grups de debat i treball al voltant de tres grans temes; la celebració del referèndum, la campanya del sí i l'organització del procés constituent que ha de discutir i debatre els fonaments de la futura república.

En l'organització dels grups de treball, els diferents òrgans de la formació van apel·lar ahir a l'ADN de la CUP, el municipalisme, per tal que totes les territorials hi estiguin representades, ja que les conclusions a què s'arribi al final de les properes reunions serviran per marcar l'estratègia política de la legislatura. Ahir la portaveu parlamentària Anna Gabriel ja va avançar que lluitaran per un referèndum que s'ha de celebrar amb credibilitat, tant a nivell nacional com internacional; rigor, perquè ha de ser vinculant, i determinació, perquè cal coratge per part del govern”, va afirmar.

LA FRASE

Necessitem un referèndum que se celebri amb credibilitat, rigor i determinació
Anna Gabriel
PORTAVEU DE LA CUP