Òmnium prepara en 50 trobades la campanya per a una majoria sobiranista

Grups de cultura, llengua, educació, xarxes i cohesió social treballaran per convèncer indecisos

Casals: “Necessitem una majoria molt, molt gran”

12/04/15 02:00 BARCELONA - XAVIER MIRÓ
Trobada de socis i simpatitzats de l'entitat de Sants i Montjuïc en la reunió de treball d'ahir. Foto: JOSEP LOSADA.

Òmnium Cultural convoca els seus gairebé 50.000 socis i simpatitzants a mig centenar de trobades per tot el país amb l'objectiu de preparar la llarga campanya per convèncer els indecisos i aconseguir, el 27-S, una majoria clara dels partits independentistes –CDC, ERC i la CUP. Ahir va tenir lloc el primer dels Superdissabtes d'Òmnium en diverses poblacions, en què els socis de les agrupacions locals o comarcals es van reunir en un matí de treball per preparar els eixos estratègics de la campanya.

Per exemple, ahir una seixantena de membres de la territorial de Sants i Montjuïc de Barcelona es van reunir a l'Escola Maristes de Sants. Distribuïts en cinc grups de treball –cultura, llengua, educació, xarxes i cohesió social– van començar a prepar les accions de proselitisme independentista que faran al districte de cara a les eleccions municipals del 24 de maig i fins a les catalanes del 27 de setembre.

La presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, fa una crida a reactivar el voluntariat “per aconseguir la independència del nostre país”. L'entitat demana que els socis que es mobilitzin per dedicar una part del seu temps d'oci a “encomanar la nostra il·lusió” a tots aquells ciutadans indecisos que no tenen clara l'aposta independentista i que caldrà guanyar-se si es vol aconseguir una majoria parlamentària clara.

En aquest sentit, fa una crida per ser “molt generosos” amb tots aquells candidats independentistes que formen part de partits no independentistes perquè tots els suports seran necessaris per al procés sobiranista.

Casals, però, també deixa clar que cal respectar i “deixar tranquils” els que s'oposen a una Catalunya independent. L'horitzó és convertir les eleccions al Parlament en el plebiscit “que la interpretació estreta de la legalitat espanyola no ens ha deixat fer”, en paraules seves.

La primera etapa de la campanya són les municipals i, per això, el 24 d'abril l'entitat farà el primer acte massiu d'enguany amb l'ANC i l'AMI. Casals recorda que es necessiten governs municipals independentistes i que s'ha de guanyar Barcelona.

LES FRASES

Encara no tenim guanyada la independència. Cal encomanar la nostra il·lusió a moltes més persones, a aquelles que tenen dubtes
No és el mateix tenir ajuntaments a favor que reticents o en contra. El de Barcelona és important
Muriel Casals
PRESIDENTA D'ÒMNIUM CULTURAL

Amfitrions pel ‘Catalan Weekend'

Les reunions del Superdissabte d'Òmnium també serveixen per recordar als socis que l'últim cap de setmana de juny, coincidint amb Sant Joan i els tradicionals actes de la Flama del Canigó que organitza l'entitat, es vol aconseguir l'acollida massiva de visitants estrangers per donar-los a conèixer Catalunya i el procés sobiranista, des del dia 24 al 28. Es tracta d'acollir a casa coneguts estrangers i acompanyar-los aquells dies als diversos actes que s'organitzaran, com per exemple, una “festa major” al Moll de la Fusta de Barcelona, el 27 a la nit.

Darrera actualització ( Diumenge, 12 d'abril del 2015 02:00 )