OPINIÓ
12 agost 2016 2.00 h

Una Diada per fer equip

Quan falta un mes per a l'Onze de Setembre ja està en marxa la maquinària per a la mobilització de la Diada, que enguany se celebra simultàniament a Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona. La Diada d'enguany és, altre cop, transcendental i ha de servir per respondre als atacs de l'Estat contra Catalunya, uns atacs que s'han intensificat després del 27-S i l'inici del procés per a la desconnexió. La suspensió de la declaració del 9-N o la pretensió del govern espanyol de perseguir penalment la presidenta del Parlament són una mostra del que cal esperar de l'Estat. En vista d'aquests atacs cal mobilitzar-se massivament perquè es tracta de defensar la democràcia i la sobirania del poble català.

L'objectiu de la Diada d'enguany és formar equip, un equip guanyador que ha de donar impuls al procés. Es tracta de fer pinya i fer bategar el país alhora per assolir la república catalana. Catalunya es troba a les portes d'una qüestió de confiança, amb les lleis de desconnexió en elaboració al Parlament i esperant resolucions del Tribunal Constitucional que poden tenir una especial transcendència. És el moment, doncs, de tornar a sortir al carrer massivament per mostrar quines són les reivindicacions nacionals del nostre país, per demostrar la determinació per impulsar el procés de forma conjunta.

No hi ha lloc per al cansament, ans al contrari. La Diada ha de ser la festa de la democràcia i de la llibertat que ha de demostrar una vegada més al món quines són les nostres aspiracions com a poble. Com vam fer el 9-N i vam repetir el 27-S. Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona han de convertir-se en els cors de l'equip de l'11, l'equip guanyador per a la república catalana.