Manifest ciutadà perquè es tiri endavant el 9-N

Amb 370 adherits, vol que es respecti prioritàriament la legalitat catalana i avala les iniciatives per treure les urnes

12/10/14 00:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Armand de Fluvià Foto: LL.SERRAT / O.DURAN/ J.RAMOS.

Més de 370 persones ja s'han sumat a un manifest ciutadà que demana que es respecti “de manera prioritària” la legalitat catalana perquè es pugui fer la consulta del 9-N. El text està impulsat per l'historiador i professor de la Ramon Llull Xavier Díez, el professor de literatura catalana de la UAB Francesc Foguet i el també historiador i professor d'història contemporània de la UAB Enric Pujol.

Un cop l'Estat espanyol ha deixat clar que no permetrà la convocatòria, els firmants aposten perquè es respecti “de manera prioritària la legalitat i la sobirania popular que emanen del poble català i que són representades en el Parlament”. Es mostren convençuts que “cal continuar endavant amb el procés endegat” i donen suport a les iniciatives dels partits i de la societat civil encaminades “a permetre que els catalans exercim el dret a vot el proper 9 de novembre”. Entre els firmants figuren els escriptors Maria Mercè Roca, Màrius Serra i Julià de Jòdar; el president de la Comissió de la Dignitat, Pep Cruanyes; l'economista Elisenda Paluzie, i el genealogista i heraldista Armand de Fluvià, entre molts d'altres.

Darrera actualització ( Diumenge, 12 d'octubre del 2014 00:00 )