POLÍTICA
Barcelona - 12 octubre 2015 0.00 h

MES reclama anar junts a les estatals

 Proposa una llista àmplia en què hi hagi la CUP i Sí que es Pot per exigir un referèndum

REDACCIÓ

La presidenta de Moviment d'Esquerres i diputada electa, Magda Casamitjana, va advocar ahir a Europa Press per repetir una gran llista sobiranista a les eleccions estatals, si bé amb un nom diferent de Junts pel Sí, per evitar comparacions i eixamplar si es pot la base de partits amb la CUP i fins i tot Catalunya Sí que es Pot. “La força de 25 o 30 diputats ens donarà un ressò internacional, una força immensa”, defensa Casamitjana, per a qui l'objectiu hauria de ser un “referèndum pactat”. MES, que descarta presentar-se sola vist el cas d'Unió, creu que Junts pel Sí “mai pot tancar-se a negociar mentre el terreny de joc sigui l'espanyol”. Per això calcula que “a final de mes” s'asseuran a parlar d'aquesta opció. Casamitjana també confia en un acord amb la CUP, tot i que “sense Mas no hi ha procés”, va dir.

Junqueras, confiat

El president d'ERC, Oriol Junqueras, mentrestant, va demanar a la ciutadania “confiança” en les negociacions amb la CUP, perquè està “segur” que aniran bé, tot i que va evitar dir-ne res més “per responsabilitat i discreció”.

El president de l'AMI, Carles Puigdemont, també es va mostrar optimista a TVC, tot i que va recordar que fer retirar les propostes de Junts pel Sí “seria un començament difícil”, per la qual cosa reclama “coherència i respecte als grans consensos ciutadans”. Puigdemont és partidari d'anar al 20-D a defensar “una posició nítida” per la independència.