La CUP podria mantenir les sigles a la llista d'esquerres

Es planteja associar la marca amb la nova candidatura pels bons resultats del 2012 però s'hi renunciarà si en depèn la unitat

Un procés participatiu decidirà la denominació i qui en fa part

13/01/15 02:00 BARCELONA - D.B
David Fernández, en l'acte que es va fer dissabte al Poblenou de Barcelona Foto: E. MAGRE.

La proposta de l'esquerra alternativa comença a fer camí per configurar-se com a candidatura a les eleccions al Parlament. Després que la plataforma d'entitats liderades per la CUP es presentés dissabte en un acte amb més d'un miler de persones al Casino del Poblenou, ahir es va presentar el document de funcionament del procés participatiu intern. Aquest preveu que el moviment s'organitzi a través d'assemblees obertes repartides per tot el territori en les quals es faran propostes sobre tres qüestions que es consideren prioritàries: document marc d'acord polític i codi ètic, nom i persones integrants de la candidatura i també la denominació de la llista i el full de ruta. Segons van explicar ahir fonts de la CUP, no està clar el nom de la llista. En un principi l'acte de dissabte es va batejar com a Crida Constituent com a manifest per donar el tret de sortida. Això ha fet que molta gent s'hagi pensat que aquesta és la denominació definitiva, cosa que no és així. De fet, el nom s'acabarà decidint en el procés participatiu i podria ser que les sigles de la CUP es mantinguessin associats a un altre nom. L'estratègia sobre això és clara: en les darreres eleccions al Parlament van ser la sorpresa entrant al Parlament per primer cop amb tres diputats, i el grup és dels més ben valorats a les enquestes. L'altra opció és que la CUP renunciï a les sigles en favor de la unitat. Les dues opcions s'hauran de debatre en les assemblees.

Sobre la possible continuïtat de David Fernández i Quim Arrufat dins de la llista, les mateixes fonts van explicar que és poc probable. Els estatuts de l'organització només permeten que els diputats es presentin per a una sola legislatura, i de fet, tots dos han expressat en diverses ocasions la seva voluntat de no continuar.

Opinió del territori

Cadascuna de les assemblees obertes faran propostes sobre els tres àmbits –marc polític, nom i persones i full de ruta– i es trametran a una comissió formada per representats de les assemblees territorials i de les entitats compromeses en el projecte. Serà en aquest espai on es tancaran els documents que després validaran totes les entitats que formaran part de la llista. Les assemblees obertes se celebraran del 23 al 25 de gener.

Darrera actualització ( Dimarts, 13 de gener del 2015 02:00 )