MOBILITZACIONS

La societat civil continua empenyent

Sota l'etiqueta #AcordiEleccionsJA, que es va convertir en tendència mundial, Twitter bullia reclamant un consens per celebrar les eleccions plebiscitàries

No va tenir l'èxit esperat, tot i sentir-se en algun punt

13/01/15 02:00 BARCELONA - CARLOTA CAMPS
L'etiqueta impulsada per l'ANC va ser trending topic mundial a la xarxa Twitter Foto: ELPUNTAVUI.

Moltes vegades s'ha afirmat que la força del procés sobiranista va començar i està al carrer, ahir es va tornar a demostrar. A falta d'acord polític, era la societat civil qui, un cop més, es mobilitzava per desencallar la situació. Al migdia l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) feia una crida a pressionar perquè hi hagi un pacte entre CDC i ERC que permeti celebrar unes eleccions plebiscitàries. La mobilització consistia en una piulada massiva a les xarxes socials i una casserolada. Cap a dos quarts de nou del vespre, el Twitter bullia sota l'etiqueta #AcordiEleccionsJA. Pocs minuts després es convertia en tendència del moment a Barcelona, i més tard arribava a nivell mundial, on es mantindria força estona. Les opinions eren diverses, però el punt en comú era clar: acord i eleccions –tal com manifestava la mateixa etiqueta–. Tot i això, una hora després, la casserolada prevista no tenia l'èxit esperat.

Així començava la campanya posada en marxa per l'ANC amb el lema Acord, eleccions i independència, que inclou accions i mobilitzacions amb l'objectiu que hi hagi acord i que es facin les eleccions abans de les municipals del maig. En cas que no hi hagi pacte, les piulades i les casserolades es repetiran cada vespre fins dijous, data límit fixada per l'Assemblea. Arribats a aquest punt, es preveuen concentracions arreu el mateix dijous i una “mobilització de major intensitat” per diumenge, si l'acord continua resistint-se.

No és la primera campanya d'aquesta mena. Els dies previs al 9-N ja es va convocar una casserolada per protestar contra la suspensió del TC.

Darrera actualització ( Dimarts, 13 de gener del 2015 02:00 )