AL CONTRAATAC

JORDI ÉVOLE

Periodista

La llista... d'espera

@jordievole


DILLUNS, 13 DE JULIOL DEL 2015

Me'n vaig de vacances amb una llista d'espera. Electoral, és clar. Les altres llistes d'espera, les de la sanitat pública, ara mateix són irrellevants. Fins i tot, que jo les esmenti és fer pura demagògia. I això que en aquestes llistes hi trobaríem pacients sobiranistes i pacients unionistes, pacients tots. Molt pacients.

Però deixem-nos de tonteries i parlem d'aquesta llista d'espera de veritat, amb prioritats de les bones, de les quals es parla en totes les portades. Incògnites que ens tenen amb l'ai al cor, i que ens tindran en suspens aquestes vacances. Encara no se sap qui presidirà el Barça, ni com es presentaran els sobiranistes ni l'esquerra alternativa a les eleccions catalanes del 27 de setembre, ni tampoc, naturalment, quin dia hi haurà eleccions a Espanya. Ho ha de decidir Rajoy. Se suposa que després de preguntar-li a Merkel quin dia prefereix.

El primer que se sabrà és qui serà el president culer, ja que les eleccions són dissabte que ve. Importantíssima decisió. Encara que els convocats a les urnes només són 109.637, segur que la decisió ens acaba afectant a tots. Josep Cuní l'hi va preguntar al president Mas, i aquest va contestar: «No barregem política amb el Barça». Van faltar unes rialles enllaunades després de l'encertada resposta. Recordin-la en el minut 17:14 del pròxim partit al Camp Nou.

Potser abans que el Barça tingui president sabrem com es presentaran els independentistes a les eleccions catalanes del 27-S. La meva intuïció em diu que això es resoldrà molt aviat, perquè ja s'han gastat diverses preposicions: després de la llista DEL president, va venir la llista AMB el president i, després, es va proposar la llista SENSE el president. Falten per aparèixer la llista SOBRE el president, la llista CAP AL president, la llista SEGONS el president, la llista CONTRA el president (d'aquestes n'hi haurà diverses) i algunes més, però cada vegada queden menys preposicions. Per això, la meva intuïció em diu que la llista definitiva està molt madura. Excepte que, de sobte, canviïn de fórmula i, en lloc de llista + preposició + president, substitueixin la paraula president per una altra: per exemple, polítics. Imagina't que se'ls acut proposar una llista SENSE polítics. Un moment. Ui, acabo de llegir que se'ls ha acudit. Doncs això despistarà molt la gent, perquè una cosa és que et vagin canviant les preposicions, ja que, com que tampoc n'hi ha tantes, tu saps que un dia o altre acabaran d'aclarir-se, i una altra cosa és que et comencin a canviar qualsevol paraula, amb la quantitat de paraules que hi ha, perquè llavors ja no saps quan dimonis s'acabarà aquest procés.

Una llista sense polítics no em sembla l'opció més adequada per al sobiranisme. En canvi, presentar una llista sense polítics em sembla una gran idea per al PP. Així, potser els vota algú en unes eleccions catalanes. Aquí ho deixo
.