Dinar de pícnic i música ‘jazz' a Girona per votar el 9-N

L'ANC i Òmnium Cultural van organitzar ahir la tercera edició del Pícnic Jazz per la Independència

L'acte s'ha inclòs en la campanya ‘Ara és l'hora', per reivindicar la consulta i el doble sí

13/10/14 02:00 GIRONA - MAR VICENTE
Ahir al parc Migdia els assistents van poder escoltar música jazz mentre dinaven de pícnic a la gespa. Foto: JORDI RIBOT / ICONNA.
Notícies de ...

Un dinar de pícnic amb música jazz al parc del Migdia van servir ahir a l'Assembla Nacional Catalana i Òmnium Cultural per reivindicar que “volem votar el 9-N” i per demanar el doble sí en la consulta. La tercera edició del Pícnic Jazz per la Independència va atraure un bon nombre de públic, que va poder gaudir de la música i va poder dinar a l'aire lliure en un dia de molta calor, en què molts assistents van haver de buscar una ombra per fugir del sol.

Els assistents a l'acte van arribar al parc del Migdia equipats amb neveres de càmping, amb mantes o estovalles per posar a terra, i els que anaven més preparats, amb cadires i alguna taula plegables. Molts duien posades samarretes grogues i vermelles, però els que ho van voler també les van poder comprar a la parada de marxandatge que l'ANC havia instal·lat al recinte. Per a qui s'hagués oblidat la beguda, també es podia fer una degustació de cervesa artesana de Girona.

Mentrestant, a l'escenari s'oferien els concerts gratuïts. Hi van anar passant les bandes de música, que van oferir peces de jazz al públic, tot i que el vent els va fer una mica la guitza. Fins i tot hi va haver alguna parella que es va posar a ballar. Hi van ser Combo Claudefaula, Nautilus Swing Quintet, Empordà Jazzband, Croack Jazz Quintet i Hops Trio. L'acte va estar organitzat per l'ANC i Òmnium amb la col·laboració de la Casa de la Música Salt-Girona, l'Escola de Música Claudefaula, l'Escola Municipal de Música de Torroella de Montgrí i el Black Music Festival.

El coordinador de l'ANC a Girona, Josep Bosch, i Oriol Duch, també membre de l'assemblea gironina, van explicar ahir que l'objectiu de la iniciativa era “passar una estona agradable, sentint música i menjant i parlant entre amics”, però que està immers dins la campanya Ara és l'hora “per demanar que volem votar, que és el nostre dret, i per demanar el sí-sí”. La d'ahir era la tercera edició del Pícnic Jazz, la qual l'organització va valorar com l'edició més especial per la proximitat del 9-N: “Aprofitem la festa per donar una mica d'informació als assistents i vendre una mica de marxandatge.”

Més actes a la ciutat

L'ANC i Òmnium Cultural estan immersos en la campanya Ara és l'hora i una de les accions que s'està fent arreu és la de tenyir de groc les ciutats catalanes. També a Girona: “El color groc és el color que identifica la campanya. El que volem és que a tot el país, d'una manera o d'una altra, hi hagi presència de color groc i ho estem aconseguint. Volem que la gent pregunti què és aquest color groc i nosaltres tenim l'ocasió d'explicar que el groc significa que volem votar el 9-N i volem votar sí-sí. Volem un país nou i independent”, expliquen. A més, a Girona, el divendres dia 17 a la sala Josep Irla hi haurà una presentació a càrrec del catedràtic d'economia de la UPF Guillem López sobre la viabilitat de Catalunya com a país independent. És un acte acadèmic però que està obert al públic. Serà a les vuit del vespre.

LES FRASES

Aquesta és
la tercera edició
del Pícnic Jazz
i ho combinem
amb la campanya
‘Ara és l'hora'
Reivindiquem
que volem votar,
que és el nostre dret,
i demanem el sí-sí en la consulta del 9-N
Oriol Duch
MEMBRE DE L'ANC A GIRONA

LA DATA

17.10.14
a la sala Josep Irla
es farà una conferència sobre la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent.
Darrera actualització ( Dilluns, 13 d'octubre del 2014 02:00 )