POLÍTICA
BARCELONA - 14 gener 2017 2.00 h

Els socialistes auguren que no s'aprovaran els comptes

 Iceta denuncia l'“engany” que veu en el procés

 Dubta de l'aposta pel diàleg del govern, mentre es manté el “compte enrere” del referèndum

GERARD ARTIGAS - BARCELONA

El PSC va sembrar ahir nous dubtes sobre el futur del pressupost de la Generalitat del 2017. Després que la CUP demanés dijous que el president, Carles Puigdemont, s'impliqui en una negociació que veu perillar, el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va posar llenya al foc manifestant el dubte que JxSí pugui presentar uns comptes que satisfacin els anticapitalistes. “Si la CUP fos coherent amb el que diu i amb el que diu representar, no n'hi haurà”, va proclamar en una intervenció pública durant una reunió de diputats. En aquest sentit, va assegurar que el govern s'ha negat a negociar el pressupost “amb cap altre grup parlamentari que no sigui la CUP”.

La portaveu al Parlament, Eva Granados, va afegir-hi que la mateixa CUP s'ha queixat de la manca de disposició de JxSí a negociar i va pronosticar que, si no s'aproven, el govern culparà l'oposició amb qui –diu– no s'ha volgut asseure.

Iceta va emplaçar els seus companys de files a “treballar per desfer l'engany” en què, va assegurar, està sotmesa la societat catalana, immersa en el procés independentista, tot i que va assumir que aquest paper situa el PSC en una posició incòmoda. Pel líder socialista, “per perseguir allò que és impossible s'està deixant de fer allò que és possible”, i va criticar durament que JxSí i la CUP estiguin preparant, d'esquenes al Parlament, les anomenades lleis de desconnexió. “Sento vergonya quan sento parlar de projectes de llei a porta tancada”, va esgrimir, alhora que posava en dubte que l'actitud de la Generalitat per dialogar amb l'Estat sigui real, mentre manté el “compte enrere” pel referèndum, sigui o no acordat, que no creu que s'arribi a celebrar.

LES FRASES

Hi haurà eleccions el 2017. Les legislatures, des que governa Convergència, només duren dos anys
Miquel Iceta
PRIMER SECRETARI PSC
Inés Arrimadas
LÍDER DE C'S
Convergència ha deixat en mans de la CUP el futur de Catalunya
Inés Arrimadas
PRES. GRUP. PARLAMENT CIUTADANS

Trobada interparlamentària

Els diputats del PSC al Parlament, al Congrés i al Parlament Europeu es van reunir ahir a la seu dels socialistes catalans, a Barcelona, per donar compte de la seva tasca a les respectives cambres i fer una anàlisi de la situació davant dels seus companys. Hi va participar, entre altres, la cap de llista a les eleccions espanyoles, Meritxell Batet, que va assegurar que el PSC està “plenament integrat” als grups parlamentaris del PSOE al Congrés i al Senat.