Les inhabilitacions

14/01/2017 00:26

Aquestes setmanes estem pendents de les inhabilitacions, que segurament es produiran, dels alts càrrecs de la Generalitat i del Parlament de Catalunya que van desobeir la suspensió del Tribunal Constitucional respecte a la consulta independentista o respecte al procés que ha de conduir, suposadament, a una Catalunya independent mitjançant unes lleis catalanes que, segons els seus impulsors, donarien legalitat a la separació de Catalunya de la resta d’ Espanya.

No evocaré aquí les manifestacions de suport als encartats amb què els independentistes acullen aquestes actuacions judicials que els van molt bé per mobilitzar determinats grups que continuen pensant, equivocadament, que la independència no només és possible, sinó que rebrà la benedicció d’Europa i del món.

Tampoc no recordaré –com he fet més d’una vegada– que qui és membre de la Unió Europea i de les Nacions Unides és el Regne d’ Espanya i no Catalunya. Per tant, si Catalunya se separa d’ Espanya no és que sigui expulsada de les dues institucions, sinó, simplement, que, com que no pertany a cap d’aquestes, si s’independitzés hauria d’assumir difícils processos d’admissió.

El que voldria recordar en aquestes línies és que per veure inhabilitacions a Catalunya no cal esperar el que diguin el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o el Tribunal Constitucional respecte a Artur Mas i altres polítics catalans. Ja Lluís Companys va estar dues vegades en aquesta tessitura. La primera quan va ser a presó amb els seus consellers després de l’aixecament fallit del 6 d’octubre del 1934 contra el govern legal de la República. La segona quan va quedar lligat de peus i mans pel Comitè Central de Milícies Antifeixistes quan aquest es va formar just després de l’esclat de la revolta militar fracassada del 18 de juliol del 1936.

En el cas d’ Artur Mas va ser la CUP qui el va inhabilitar, de facto, el 3 de gener del 2016, vetant-li que pogués tornar a la presidència constitucional i estatutària de Catalunya.

Si considerem que l’ ANC, l’ AMI i Òmnium estan condicionant, ara per ara, la política catalana, ens adonem que tant Artur Mas com la resta dels càrrecs polítics sotmesos a judici ja estan inhabilitats perquè depenen de la CUP al Parlament i de les esmentades organitzacions independentistes fora del Parlament.

A hores d’ara no sabem el que decidiran els tribunals competents respecte a les possibles inhabilitacions de Mas, Ortega, Rigau, Forcadell i Homs per desobediència, però el que sí que podem afirmar és que és la CUP –imposant els seus plantejaments independentistes antisistema– va inhabilitar de facto Mas com a president de la Generalitat i està portant a prop de la inhabilitació judicial els altres membres de Junts pel Sí pendents de la corresponent decisió judicial.

Aquesta és la nostra crua realitat per més que alguns prefereixin culpar Madrid de tot.