El Moviment Demòcrata Català i ERC acorden col·laborar

14/02/15 02:00 VIDRÀ - AGUSTÍ DANÉS / EL 9 NOU
Josep Maria Vila d'Abadal a l'acte de constitució a Vidrà del Moviment Demòcrata Català amb altres dirigents Foto: JORDI PUIG.

El Moviment Demòcrata Català (MDC), un moviment polític nascut arran de la sortida d'Unió de l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, ha aprovat un acord de col·laboració amb ERC. A l'acte de constitució, fet a Vidrà, hi va haver debat, però la proposta al final va tirar endavant per 21 vots a favor, tres en contra i tres abstencions. Vila d'Abadal ha explicat que es tracta d'un acord preferent amb ERC, però que la integració, o no, de candidats del MDC en candidatures republicanes dependrà de la casuística de cada municipi, i si bé hi ha hagut membres de l'MDC que s'han afegit a candidatures d'ERC, també n'hi pot haver que ho facin en llistes de CiU o d'altres forces sobiranistes.

Els republicans van suggerir aquesta proposta, que pretén promoure, per exemple, acords per les municipals i una col·laboració mútua en els organismes executius d'ERC i del MDC. L'acord es podria signar a mitjan març. La decisió ha provocat malestar a CDC, que rivalitza amb ERC a les municipals. Des del MDC defensen que ERC ha ofert un espai polític i que el pacte és bo per a les dues parts i, per la voluntat de suma, també per al país.

Darrera actualització ( Dissabte, 14 de febrer del 2015 02:00 )