LA CLAU

Enric Hernàndez

ENRIC HERNÀNDEZ

Director

Tots som ETA, o gairebé

@Enric_Hernandez

Si partits democràtics i simples titellaires són per al PP còmplices o col·laboradors d'ETA el més probable és que vostè, lector, també ho sigui

Gag del programa 'Polònia' en què uns titelles són detinguts per enaltir el terrorisme en l'espectacle.


DISSABTE, 13 DE FEBRER DEL 2016 - 17:33 CET

Sí, sí, no miri cap a una altra banda. Vostè també és o podria arribar a ser còmplice, col·laborador i fins i tot integrant d'ETA, l'organització terrorista que va deposar les armes el 2011 sense que fins ara hagi demostrat voler reprendre-les. Com que les detencions i les desercions han deixat la banda criminal reduïda gairebé al no res, a penes s'ha de fer res perquè a un l'enquadrin en el seu entorn. Així que molt de compte, que l'estem vigilant.

Fixin-se si no en els dos titellaires que se les van enginyar per enaltir els pistolers davant una audiència infantil. Per estalviar-se represàlies, els molt murris van posar en mans d'un titella una pancarta amb el lema 'Gora Alka-ETA'. Però la nostra justícia no és tonta: els va portar de dret a la presó i només els va alliberar després d'assegurar-se que no podran reincidir, a l'haver-los requisat titelles i pancarta. ¡No és poca cosa l'Estat de dret!

I, com que els guardians de la democràcia mai abaixem la guàrdia, el ministre Jorge Fernández Díaz ja ha donat la veu d'alarma: ETA espera "amb candeletes" un Govern recolzat per PSOE, Podem, IU i PNB. Tan encertat com els seus predecessors Jaime Mayor Oreja i Ángel Acebes, els únics que es van adonar que l'Estatut de Catalunya lluïa el segell etarra, Fernández Díaz sap que els socialistes i els seus potencials socis tenen una "agenda oculta" per beneficiar els presos etarres. A ell no li aixequen la camisa.

12 milions de còmplices

Estirant el fil argumental del ministre, és obvi que si Pedro Sánchez, Pablo Iglesias i altra tropa conspiren a favor d'ETA estarien cometent un delicte de col·laboració amb banda terrorista, almenys en grau de temptativa. Per extensió, també els seus 12 milions de votants serien còmplices dels etarres. I fins i tot el cap de l'Estat, que va encarregar formar Govern a un filoetarra reconegut com Sánchez.

És clar que, ben mirat, que el PP relacioni amb ETA els seus rivals polítics i artistes de poca volada bé podria considerar-se una greu trivialització del terrorisme catalogable com a connivència. Així que faci's a la idea: si tots els partits i els seus votants són ETA, el més probable és que vostè també ho sigui
.